Svaštara

Horoskop – Otvaraju se vrata sudbine do novembra 2020. godine: Šta nam donosi konjunkcija Jupitera i Plutona

Horoskop – Konjunkcija Jupitera i Plutona jedan je od aspekata koji će obilježiti ovu godinu.

Žena - Astrosudbina.com

Ova konjunkcija “divovske” i “patuljaste” planete donosi velike životne promjene. Sve do kraja novembra, ispreplitaće se aspiracije za sticanjem moći, veliki potencijali za transformacijom i suočavanje sa izazovima. A krizne situacije će nam najbolje pokazati šta vrijedi njegovati a šta otpustiti.

Konjunkcija Jupitera i Plutona jedan je od aspekata koji će obilježiti ovu godinu. Događa se na svakih 12 ili 13 godina, a ove je u znaku Jarca i egzaktna je 4. aprila, 30. jula i 12. novembra.

Ovaj tranzit ide do ekstrema jer uključuje Jupiter (širenje, povećavanje, preuveličavanje) i Plutona (transformacija, moć, kontrola). Sjedinjuje se jupiterovska ekspanzija i progres sa plutonovskom intenzivnom katarzom i osnaživanjem.

Iako se čine tako različitima – Jupiter je “divovska”, a Pluton “patuljasta” planeta – oba predstavljaju aspiraciju za rastom i prosperitetom. Njihovi ciklusi djeluju i na materijalnom nivou (povećavajući ambiciju za većim obiljem i razvojem), i na duhovnom nivou – gdje odražavaju duboku žudnju za istinom.

U Jarcu je (do 17. decembra) i Saturn: godina počinje njegovom konjunkcijom sa Plutonom, a završava konjunkcijom sa Jupiterom, pa su te tri planete snažno isprepletena, započinjući nove cikluse zajedno. Oni donose lekciju o zrelosti i odgovornosti koja se nauči prihvatanjem prirodnih ciklusa promjene.

Rast se produbljuje, kopa se u sam koren okolnosti kako bi se otkrilo šta je zaista važno. Moći ćemo regenerisati viziju mogućnosti upravo time što ćemo se suočiti i nositi sa teškoćama i izazovima koje donosi Saturn, a koji umanjuje jupiterovsku sklonost pretjerivanja i prauveličavanja stvari.

Ne dopustite da vas ambicija udari u nos

Ovaj tranzit može podstaći ekstremnu ambiciju za sticanjem moći. Oni koji idu za tim radi zadovoljštine svog ega ili kako bi kontrolisali druge mogli bi ustanoviti da se to širenje ne događa te da ima cijenu kada nije podstaknut etičnošću.

Onima koji su moć izgradili na temelju izbegavanja ranjivosti i zahtjevanja lojalnosti iako je sami ne daju ovo bi mogla biti godina kada će ih to udariti ravno u lice. Pridržavanje etike i korektnost u dejlovanju jamčiće napredak, kako srednjoročan tako i dugoročan.

Postoji velik potencijal za transformaciju – i unutrašnju, i spoljašnju – koja se može kanalisati u svoj profesionalan put. Nakon promjena iniciranih u aprilu, junu i julu mogli bi donijeti važan preokret zbivanja ili nužnu reviziju (jer će tada oba planeta biti retrogradna) koji će zahtjevati razmatranje kako nastaviti djelotvornije.

Do novembra ćemo naučiti da se prilagodite bilo kakvom razvoju situacije, pa biti u stanju potpunije razumjeti kako iskoristiti uvide i svjesnost koje smo stekli od početka ovog ciklusa.

Svoje aspiracije treba prilagoditi ograničenjima sa kojima se suočavamo (bilo materijalnim, bilo prostorno-vremenskim), dok će nam teškoće i krize koje ćemo proći pokazati što treba njegovati i razvijati, a šta otpustiti. Ciklusi Jupitera i Plutona odražavaju veliku sposobnost pretvaranja teškoće u priliku, kako individualno, tako i kolektivno, prenosi “Sensa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh