Svaštara

Bez ribanja i muke, očistite šerpu najlakšim trikom: Internet je oduševljen ovom cakom, jednostavno je

Ako muku mučite sa otklanjanjem masnoće i ostataka kada vam hrana u šerpi zagori, možda jednostavno niste isprobali pravi metod.

Ako muku mučite sa otklanjanjem masnoće i ostataka kada vam hrana u šerpi zagori, možda jednostavno niste isprobali pravi metod.

Stručnjaci za čišćenje tvrde da rješenje leži u jednostavnom sastojku – vinskom prašku za pecivo (kalijum bitartrat ili cream of tartar).

Ovaj proizvod je doslovce spas za zagorjelu tavu, a tehnika čišćenja je sasvim prosta – pospite ga po dnu posude, dodajte vruću vodu i ostavite sat vremena da odstoji.

Nakon toga, izribajte površinu grubim dijelom spužve za pranje sudova, a ovo bi trebalo da bude dovoljno da vaša tava ili šerpa ponovo zablistaju.

Ipak, ako je riječ o debelim naslagama, možda ćete morati da ponovite postupak.

Vinski prašak za pecivo se uglavnom koristi za pripremu poslastica, a može se pronaći u specijalizovanim zdravim hranima ili dobro opremljenim hipermarketima,prenosi Kurir.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh