Svaštara

Horoskopski znaci koji su opsjednuti čišćenjem

Nered u kući zadaje Ovnu glavobolju u doslovnom smislu, neurednost smatraju oblikom mentalnog poremećaja.

Čišćenje - Unsplash

1. Rak
Izbjeljivač, prašak za čišćenje, sredstvo za uklanjanje mrlja – Raku su te stvari nešto poput najboljih prijatelja. Predstavnici ovog znaka toliko su opsjednuti čistoćom da se sami praktično nikad ne zaprljaju. U torbici nose dezodorans, a ako se nisu tuširali više od 10 sati, počinju da dobivaju znakove nervnog sloma.

Jedini problem Raka je sentimentalnost. Bolno im je da se rastanu sa stvarima koje su mu poklonili dragi ljudi pa se ponekad previše smeća skupi u njihovoj kući. Međutim, Rak je tvrdoglav pa se izvuče i čisti uvijek iznova i iznova.

2. Djevica
Djevice su jednostavno opsjednute čistoćom, takođe pate i od specifične fobije – straha od mikroba. Predstavnici ovog horoskopskog znaka nevjerovatno su čisti u pogledu lične higijene i čišćenja. Spojevi između pločica očišćeni su četkicom za zube, a posteljina i odjeća pažljivo su razvrstani po boji.

U njihovom stanu nećete naći prašinu i možete jesti sa savršeno očišćenog poda. Djevice uglavnom ne vide svijet u boji, a ne vide ga ni crno-bijelo, njima je sve ili čisto ili prljavo. I oni više vole prvu opciju.

3. Ovan
Nered u kući zadaje Ovnu glavobolju, u doslovnom smislu te riječi. Smatraju da ležernost nije samo grijeh – već oblik mentalnog poremećaja. Čišćenje Ovnu može biti odličan način za oslobađanje od stresa i za riješavanje nepotrebne razdražljivosti, koja je kod njih prilično prisutna, a razlog je velika emotivnost.

S druge strane, Ovan radije plaća profesionalne čistače nego da troši svoje dragocijeno vrijeme i energiju na čišćenje.

4. Škorpija
Čini se da ove strastvene ljude nije briga za red. Ali to je samo privid. Škorpijama je važno da drže sve pod kontrolom, uključujući i čistoću u kući. Vrlo su uredni, čak i u izvanrednim slučajevima.

Na primjer, kada su gosti na samom pragu, u stanju su da stvore barem privid idealnog reda u nekoliko sekundi. Što se tiče lične higijene, Škorpije su jednostavno manijaci.

5. Bik
Bik je vrlo praktičan, ali ponekad sebi dopusti previše. Uvlači u kuću sve vrste sitnica koje zatrpavaju prostor. Ali u kući Bika svaka stvar ima svoje mjesto i strogo slijedi pravila Feng Shuia.

Ukratko, mogu prestati da čitaju zanimljivu knjigu jer nedostaje ta jedna knjiga na polici. Istina, Bik ponekad ipak zaboravi da obriše prašinu ili opere posuđe.

6. Jarac
Čak i ako Jarac nema snage za temeljno čišćenje, barem će prezentovati spoljni sjaj. Po svaku cijenu. Međutim, uz njegovu organizaciju, marljivost i odgovornost sigurno će se naći i snaga i vrijeme.

Svakog mjeseca on sve isplanira (da, Jarci to stvarno rade). Predstavnici ovog znaka nikad ne zaborave da dodaju proizvode za čišćenje i pranje na popis troškova. A kad čiste, nisu ograničeni samo na usisavač. Čiste postupno, sve redom, korak po korak, piše “Atma“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh