Svaštara

Ženske karakteristike kojima muškarci jednostavno ne mogu odoljeti

Poznato je da kada muškarac promatra ženu, sigurno ne procjenjuje kako se obukla, odnosno je li uskladila majicu sa cipelama ili jaknu s hlačama.

Žena zavodnica - Facebook

Naime, kada se muškarac zagleda u ženu, on radi reproduktivnu procjenu njene fizionomije. Postoje određene stavke koje žene čine privlačnim jer su povezane s plodnošću i dobrim zdravljem. Kada muškarac na ženi uoči određene osobnosti, podsvjesno ih povezuje s mogućnošću da ta žena postane majka.

Širi bokovi – muškarci vole široke bokove i uzak struk. Izraženiji bokovi se povezuju s mogućnošću poroda te su zbog tog razloga privlačniji mnogim muškarcima, piše “24sata“.

Visok, piskutav glas – ako je vjerovati naučnoj studiji, muškarci vole takav glas jer ih podsjeća na mladost te ga povezuju s sitnim ženskim tijelom. Ovdje je riječ o još jednoj podsvjesnoj evolucijskoj smjernici prema kojoj muškarci biraju žene.

Zdrava kosa – sjajna, puna, a duga kosa je vrlo atraktivna. Za muškarce još jedan znak zdravlja i plodnosti.

Osmijeh – Nauka je potvrdila da sretni ljudi privlače svojom pozitivnom energijom.

Manje šminke – možda mislite kako će maskara naglasiti vaše oči, a intenzivniji ruž za usne privući više pogleda. No, istraživanje je pokazalo kako muškarci vole žene s 40 posto manje šminke. Možda je najbolje držati se onoga da je umjerenost puno bolja od pretjerivanja.

Nošenje crvenog – razlog se očito krije u tome da je crvena povezana s požudom. Ovaj fenomen privlačnosti prisutan je i kod životinja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh