Svaštara

“Moj savršeno zdrav petogodišnji sin me pitao da li će umrijeti”

Jedna majka je podijelila svoje iskustvo s korona virusom na Facebooku u postu koji je podijeljen više od 50.000 puta.

Lorenin sin Alfi - Facebook

Moj savršeno zdrav petogodišnji sin Alfi pitao me da li će umrijeti, dok je bespomoćno ležao na bolničkom krevetu, nakon što je hospitalizovan sa korona virusom, otkrila je Loren Fulbruk opisujući simptome kod svog sina i njegov odlazak u bolnicu kao najgore iskustvo u životu.

Tridesetogodišnja Loren Fulbruk iz Vurstešira u Engleskoj podijelila je svoje iskustvo s korona virusom na Facebooku u postu koji je podijeljen više od 52.000 puta, piše “Blic“.

“Korona virus NIJE šala. Prestanite da ga gurate pod tepih jer ne dovodite u opasnost samo svoje živote, već i sve ostale, samo zato što želite da odete u pab, u restoran ili mislite da vam treba sedam pakovanja toalet papira! Kao neko ko u svom domu ima Covid-19, znam koje efekte ima. Vidjela sam svog sina koji je povraćao i halucinirao. Nivo šećera u krvi mog petogodišnjeg sina bio je samo 3,7, brzina disanja 18-20, a rad srca je 180, znoj se slivao s njega, ali on je drhtao, bio je zadihan i imao je fotofobiju. Bespomoćno je ležao na bolničkom krevetu i pitao je: “Mama, hoću li umrijeti?””, rekla je Loren, nazvavši to “najgorim iskustvom u svom životu” i upozorila ostale roditelje da se čak i djeca bez zdravstvenih tegoba mogu zaraziti virusom Covid-19.

Ona je objasnila da se Alfi počeo osjećati loše nakon časova plivanja.

“Prošlog ponedjeljka njegov glas postao je hrapav, a ja sam to pripisala bazenskoj vodi i hloru, smatrala sam da se nagutao malo više hlora toga dana. Međutim, kašljao je sve više, u utorak se stanje pogoršalo, a onda mu je temperatura u utorak uveče naglo pala, pa je skočila na 38,4, i zato nije otišao u školu”, rekla je Loren, koja u tom trenutku nije ni pomišljala na virus korona.

Ona je dodala da je dječak stalno ponavljao kako je dobro, što kaže uvijek i čini, ali u četvrtak Alfi je imao slab apetit, nije pio baš mnogo vode, jedva se kretao i na kraju je sve kulminiralo temperaturom, koja mu je skočila na 42,3, i koju nisu mogli da spuste!

“Pozvala sam 111 (broj za vanredne slučajeve), došli su, ali rekli su da je bolnica prepuna i da ga tamo ne mogu prebaciti. Snizili su mu temperaturu i rekli da će se vratiti ili ako bude gore bilo da pozovem Hitnu pomoć”, priča.

Međutim, malom Alfiju nije bilo bolje… Četvrtak noć dočekao je s povraćanjem i halucinacijama.

“Plakao je, držao je glavu rukama govoreći kako će mu eksplodirati i kako ga bole oči”, opisala je Loren njegovu agoniju britanskom Dejli mejlu, nakon čega ih je Hitna služba prebacila u bolnicu u Vursteširu, gdje su dobili maske i odvezeni su u sobu za izolaciju, dok su Alfija testirali na Covid-19.

Bolnicu je opisala kao “grad duhova” i rekla da je medicinsko osoblje nosilo zaštitnu opremu i maske u svakom trenutku.

Pošto je Loren takođe patila od kašlja, dozvolili su joj da ostane pored Alfija u njegovoj sobi za izolaciju, nakon što su stigli njegovi pozitivni rezultati na korona virus.

“Skinuli su mu odjeću i priključili infiziju kako bi mu spustili temperaturu. Bolničko osoblje me je u svakom trenutku obavještavalo, pitali su me da li mi nešto treba, čak su mi donijeli čaj i kafu”, rekla je Loren.

U bolnici su ona i Alfi proveli 24 sata, od četvrtka uveče do petka uveče. Nakon toga dozvoljeno im je da odu kući, ali u strogu izolaciju.

“Doktori su rekli da sve dok mogu sama Alfiju da dajem lijekove, možemo biti u kućnoj izolaciji. On se i dalje oporavlja. Danas je prvi dan kada je zatražio hranu i malo se igrao. Još uvijek ima kašalj i blagu temperaturu, ali postaje sve bolji”, rekla je Loren i dodala da sada mora biti još jača i zbog Alfija i zbog mlađe kćerkice Esmi (18 mjeseci).

“Svi smo sada bolesni, samo ne u onoj mjeri u kojoj je Alfi bio”, dodala je.

Loren Fulbruk je svoj post na Facebooku završila porukom upućenom onima koji ignorišu vladin savjet da ostanu kod kuće tokom pandemije virusa korona.

“Dakle, molim vas, ostanite još samo malo u svojim domovima. Pa šta ako ne možete da uradite svoje uobičajene stvari?! Što prije se socijalno distancirate, prije će sve ovo biti gotovo”, kaže ova majka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh