Svaštara

Stvari koje znaju samo mlađe sestre

10 stvari koje razumiju samo osobe koje imaju stariju sestru – ovo je tajna bezuslovne ljubavi!

Sestre - Net.hr

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu De Montfort u Leicesteru i Univerzitetu Ulster u Sjevernoj Irskoj pokazala je da osobe koje su odrasle sa sestrom imaju pozitivniji pogled na život.

Istraživanje među osobama između 17 i 25 godina otkrilo je da sestre podstiču otvorenu komunikaciju u porodici, što je jedan od preduslova dobrog mentalnog zdravlja.

To je samo jedna od dobrobiti odrastanja sa sestrom. Sastavili smo spisak 10 stvari koje razumiju osobe koje imaju stariju sestru…

  1. Niko neće tako brzo i bespogovorno stati na tvoju stranu kao starija sestra. Bez obzira na to da li je u pitanju problem na poslu, s prijateljicama ili u ljubavnoj vezi, ona će uvijek biti tvoja najveća podrška.
  2. Ona će ti uvijek reći istinu, čak i kad istina boli. Ali upravo zato najviše vjeruješ u njeno mišljenje – znaš da ti ne mulja.
  3. Budući da je prva prošla sve neprijatnosti puberteta, upravo je starija sestra bila izvor informacija o prvim menstruacijama, aknama i drugim hormonalnim pitanjima. Situacija nije ništa drugačija ni danas, i dalje je rado pitaš: Je li ovo normalno?
  4. Njen je orman sa odjećom i tvoj orman sa odjećom. Tvoj orman sa odjećom je tvoj orman.
  5. Ona zna tvoje najneprijatnije trenutke iz života. Ako ih već neko mora znati, drago ti je što ih zna tvoja starija seka. Znaš da ih nikada neće nikome otkriti.
  6. Možete se posvađati u manje od minuta, ali ste zaštitnički nastrojene jedna prema drugoj. Niko ne smije reći ništa loše o tvojoj sestri.
  7. Bliske ste, čak i ako ne živite u istom mjestu i ne vidite se često. Ona zna sve što se događa u tvom životu.
  8. Njena djeca su tvoja djeca. Iako nikada niste pričale o tome, otkako je rodila, preuzeli ste ulogu druge majke njene djece. Podrazumijeva se da ćete biti uz njih kad god zatreba.
  9. S godinama ste razvili interne šale koje niko ne razumije osim vas dvije. Zapravo, imate neki svoj tajni zajednički jezik koji ne razumiju ni vaši roditelji. Nekad čak ne morate reći ni riječ da biste se razumjeli.
  10. Zahvaljujući njoj znaš šta je bezuslovna ljubav, piše “Zadovoljna“.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh