Svaštara

“Mi smo na poslu zbog vas”: Snažne slike iz bolnica uvjerit će vas da ostanete kući

“Nikad nismo mislili da ćemo spašavati svijet sjedeći na kauču”, rečenica je koja se često ovih dana može vidjeti na društvenim mrežama, ali do nekih, nažalost, još uvijek nije doprla.

No image - Haber.ba

Iako akcije i apeli #ostanikući na svakom koraku pokušavaju građanima dokazati koliko je važno da u ovim trenucima ne izlaze te ostanu u svojim domovima, mnogi od njih to i dalje ne shvaćaju ozbiljno, što najbolje pokazuju prizori sa sarajevskog Vilsonovog šetališta i ostalih parkova prvog dana nakon uvođenja strožih mjera borbe protiv koronavirusa.

Pa ako ste među onima koji i dalje ne shvaćaju zašto je važno ostati kod kuće i društveno se izolovati, možda vas ove fotografije podstaknu – doktori i medicinski radnici, dakle ljudi koji nemaju tu privilegiju da ostanu kod kuće, poslali su poruke putem društvenih mreža u kojima apeluju na ljude – “Mi smo ostali na poslu zbog vas. Vi ostanite kući zbog nas.”

It’s not about you. I’m a nurse working on the front line of COVID-19. When I mean front line, I mean since the…

Gepostet von Ashley McIntosh-Barton am Sonntag, 15. März 2020


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh