Svaštara

Horoskop: Bik, Vaga, Rak i Ribe žude za bračnim gnijezdom

Idealni supružnici. Horoskopski znaci kojima brak znači sve.

Vjenčanje - Blogspot.com

Brak – bio formalno sklopljen ili ne – najviše je ‘u krvi’ ovim znacima.

Bik

Bikovi imaju tradicionalan pogled na brak. Shvataju ga ozbiljno i pomno će saslušati sve što im matičar i sveštenik govore. Odgovorno se odnose prema svemu, pa i prema braku. Da bi spriječili raskid, tolerisat će sitne partnerove ispade i preuzeti veći dio kućnih obaveza na sebe. Prioritet im je zaštititi interese djece i sačuvati zajedničku imovinu.

Vaga

Rođeni u ovom znaku zavisni su od ljubavi pa maštaju o vjenčanju i bračnom partneru od djetinjstva. Uložit će mnogo u funkcionalnost i opstanak braka ne bi li izbjegli stres razvoda i ponovne samoće, ali i da prikažu okolini svoj privatni život skladnim. Da ne bi morali živjeti sami, u nedostatku boljeg izbora spetljat će se i sa ispodprosječnim partnerom, kojeg će napustiti pronađu li nekog kvalitetnijeg. U prelaznom razdoblju potajno će održavati oba odnosa.

Rak

Duboko osjećajnim Rakovima brak je kruna ljubavi, a samu svečanost vjenčanja doživljavaju kao najvažniju epizodu u životu. Bračni drug i zajednički dom ključni su za njihovo blagostanje pa će prema njima usmjeriti većinu resursa. Djecu smatraju bračnim imperativom jer ih vide kao sponu koja će učvrstiti njihov odnos s partnerom. Imaju li djecu, potrudit će se ostati u braku čak i ako im se partner ozbiljno zamjeri.

Ribe

Mnogo udobnije i sretnije žive ako imaju na koga da se oslone, a za tu su ulogu idealni bračni drugovi. Održavaju brak i dom nježnošću i ljubavlju, a nikad ne zaboravljaju poljubiti voljenog kad dođu kući. Oprostit će mu skoro sve, a više od prevare strahuju da ih on zauvijek ne napusti. Ako je uzrok krize treća osoba, neće se ponašati ljubomorno i osvetoljubivo, nego će biti spremni na sve samo da bi ponovo zadobili partnera, piše “tportal“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh