Svaštara

Ribe, Blizanci, Vodolija i Ovan su najzaboravniji znaci Zodijaka

Oni su ti koji stalno moraju nešto da urade, ali jednostavno ne mogu da se sjete šta zapravo treba uraditi.

Zaboravna osoba - Večernji.hr

Ili su to oni koji prepoznaju lica ljudi, ali zaboravljaju njihova imena.

Kako starimo, sve više i više zaboravljamo, ali postoje određeni znakovi zodijaka koji su skloniji zaboravljanju nego ostali.

Pogledajte ko su oni!

Riba

Kad god napuste svoj dom, osjećaju se kao da su nešto zaboravili, a često su to sitnice poput sunčanih naočara, kreme za sunčanje ili telefona. Tada počinju da rekonstruišu svoje misli i postupke kako bi pronašli, na primjer, ključeve koje su slučajno stavili u frižider ili dokumente koja su nekako završila u kupatilu. Ribe provode toliko vremena u svom imaginarnom svijetu da često zaboravljaju na praktične aspekte života. Pa, zaboravljaju da sipaju gorivo, ali detaljno se sjećaju sve likove iz serije.

Blizanci

Zaboravnost Blizanaca najčešće je posljedica izlaganja velikom broju podataka. Umjesto da odbace nevažno i puste mozak da odmori, oni se obavezuju na svakodnevnu rutinu. Oni se neprestano muče da podsjećaju sebe na sve stvari koje treba da učine, a kada se konačno sjete šta im treba, prekasno je. U svijetu rada postoji tendencija da se zaborave rokovi.

Vodolija

Kreativni su i uvijek pronalaze rješenja za probleme i spremni su da prihvate inovaciju. Pošto su njihove glave prepune brojeva, teorija i informacija, lako propuštaju ono što im je pred nosom. Zaboravljaju na svoju svakodnevnu rutinu, poput uklanjanja veša iz veš-mašine. Takođe prepoznaju lica ljudi koje susreću, ali slabo pamte njihova imena. Sa druge strane, oni pamte mnogo važnije stvari.

Ovan

Ovnovi vode aktivni društveni život tako da ne treba biti iznenađeni što im mozak ponekad zamrzne. Iako često zapisuju svoje obaveze i aktivnosti, ponekad zaboravljaju da kupe ono što im je potrebno. Često se pokušavaju sjetiti onoga što su zaboravili, ali sijalica ima se upali onog trenutka kada prestanu pokušavati. Kada se sjete, počinju da prevrću očima jer ne mogu da razumiju kako se nisu mogli sjetiti nečeg tako jednostavnog, piše “Ženski magazin“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh