Svaštara

Mislili su da stanu s “proizvodnjom” kad se rodi 20. dijete: Ipak, beba broj 22 stiže na proljeće

Svaki roditelj zna da neki dani s djecom mogu da budu haotični, ali ovim roditeljima cjeli život je takav.

Porodica , djeca - Instagram

Su Radford (44) i njen suprug Noel(48) prvo dijete dobili su pre 30 godina, a na proljeće ove godine očekuju svoje 22. dijete, što ih čini najvećom porodicom u Velikoj Britaniji. No, ova godina za njih je još posebnija jer postaju baka i deka po četvrti put, piše “Daily Mail”.

Njihov najstariji sin Kris ima 30 godina, a najmlađe dijete iščekuju u aprilu ove godine. Iako su Su i Noel odlučili da će im dvadeseto dijete biti posljednje, njihova porodica i dalje raste, prenosi “Večernji“.

Njihov život je prilično uzburkan. Svake nedelje za hranu daju oko 500 eura, a svaki dan provedu barem tri sata pospremajući kuću kako bi bila čista i uredna. Njihove kućne obaveze nikad ne staju, a na kraju svake nedelje operu oko osamnaest kilograma odjeće.

Uvijek traže načine na koje mogu da uštede novac. Njih, na primjer, samo jedan odlazak u bisokop košta oko 100 eura, a teško je kada ih je tako puno.

Su je rekla: “Pokušavamo da uštedimo svaki novčić, ali teško je pronaći popuste jer porodične ulaznice važe za dvoje odraslih i dvoje djece, a nas ima malo više.”

Iako imaju svoju veliku porodicu, Su i Noel uvek su presretni kada dobiju novo unuče, a sada su tu vijest podijelili i na društvenim mrežama. Njihova obajva izazvala je brojne reakcije, a i druge porodice podijelile su svoja iskustva s ovom velikom porodicom.

“O moj Bože! Imamo jedanaestoro djece, svi su mlađi od 12, i moj suprug i ja uvek se šalimo kako su najbolji dio svi unuci koje ćemo imati. Ovo je tako uzbudljivo”, napisala je jedna korisnica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh