Svaštara

Pas lutalica pomaže djeci da pređu ulicu

Stanovnici Gruzije proglasili su psa lutalicu junakom nakon što su ga nekoliko puta snimili kako pomaže djeci da pređu cestu.

Pas lutalica pomaže djeci da pređu ulicu - Screenshot

Pas se zove Kupata (Kobasica), a snimljen je u gradu Batumi.

On svoj posao shvata jako ozbiljno i tu je svaki dan. Svi ga vole i hrane“, rekli su Tamta i Bega, ljudi koji se brinu o njemu.

Počeli su ga snimati prije mjesec dana, a htjeli su svima pokazati da nisu svi psi lutalice opasni.

Na snimci se vidi da pas laje kako bi upozorio vozače automobila prije nego što zajedno s djecom iz vrića pređe preko zebre.

Nekada zna čekati i po sat vremena samo da ih sigurno prevede preko zebre. Lojalan je i pazi na djecu – kazali su oni koji ga hrane.

Pas je na simpatičan način svim vozačima dao lekciju o saobraćajnim pravilima, navodi portal “24sata“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh