Svaštara

KONOBAR OTKRIO ZAŠTO U RESTORANU UVIJEK PRVO IZNOSE HLJEB: Razlog će vas skroz ŠOKIRATI, a to rade samo zbog jedne stvari

Kuhar Rus Adams iz Vašingtona otkrio je na društvenoj mreži “Quora” zašto prije konkretne hrane u restoranima posjetioci dobiju peciva, lepine ili hljeb, a zapravo je vrlo logično. Svoje mišljenje su podijelili i još neki korisnici.

Hljeb - Kurir.rs

Kao prvo, od ovih peciva ćete biti žedni. Žedni ljudi onda naručuju još pića, a to znači i bolja zarada. Drugo, hjleb ili bilo što slično pokreće probavu i od njega samo dodatno ogladnite. Upravo zato se događa da ljudi naruče više nego što mogu da pojedu, a kasnije kažu kako su se zaletjeli. Posljednji razlog je taj što kada ljudi u restoranima imaju zanimaciju, što je u ovom slučaju jedenje hljeba, onda nisu dosadni i ne traže stalno konobare – napisao je Adams, prenosi “Kurir”.

Ovo pitanje ima preko 100 odgovora, a Adamsov je pregledan preko 113.000 puta. Evo još nekih objašnjenja.

“Slažem se s tim da kad nešto dobijete, sigurno ćete to zapamtiti i ponovo se vratiti u isti restoran. Možda ćete ostaviti i veću napojnicu”, napisao je jedan korisnik.

Javio se i Džo Kolela koji je nekada bio vlasnik restorana i podijelio svoje iskustvo.

“Većina ljudi previše razmišlja o odgovoru. Jedini razlog zašto smo mi ljudima davali hljeb prije glavnog jela bio je da se uspori sama narudžbina, odnosno da kuhari sve stignu da pripreme. Konobar će uzeti narudžbine od ljudi redom kako su dolazili, a dok čekaju se posjetiocima daje hljeb. Da zaključimo, ovo nema nikakve veze s tim što su konobari dobri i ljubazni i žele da vam poklone hjleb, već se jednostavno koriste ovim trikom zbog sebe”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh