Svaštara

Horoskop – očekuje nas najromantičniji mlad Mjesec u 2020. godini: Kakva ljubav će se probuditi 23. februara

Romantični mlad Mjesec donosi lijepe tajne, nove simpatije i vodi nas u svijet mašte!

No image - Haber.ba

Horoskop za mlad Mjesec u Ribama za 23. februar 2020. godine!

U nedjelju, 23. februara u 16 sati i 33 minuta osvojit će nas jedan od najromantičnijih mladih Mjeseca u godini. Riječ je o mladom Mjesecu u Ribama, znaku velikih sanjara, umjetnika, romantika i emotivaca.

Svaki mlad Mjesec ima simboliku završetka jednog ciklusa i čišćenja prostora za novi početak. Nešto shvatamo, uviđamo, pitamo se – šta učiniti da bih ostvarila/ostvario ono što mi je potrebno?

Šta me uznemirava? Šta osjećam vezano uz ono što mi se događa?

Ovaj nježni mlad Mesec na 4. stepenu Riba povezuje nas sa našim emocionalnim potrebama. Traži od nas da probudimo vjeru i prevladamo strahove.

Mašta, kreativnost, intuicija su naglašeni.

Ono što je zatajeno ili skriveno može biti otkriveno ili kroz snove, kroz razgovor, susret, informaciju koja “slučajno” dolazi do nas.

Nešto duboko se menja, možemo to osetiti, iako nam neće biti dostupne sve informacije jer je Merkur retrogradan. Zbog toga je mudro biti strpljiv.

Ako uspijete da se “stavite u tuđe cipele” i pogledate na ono što se događa iz perspektive druge strane, poboljšat ćete kvalitet svog odnosa. Empatija i samilost vode prema osnaživanju intimnosti i povezivanju.

Ovo je i vrijeme romantike, tajnih simpatija, povratka u prošlost, čežnje za idealnim.

Događaju se “slučajnosti” koje to nisu. Mislimo na nekoga, a ta nam se osoba javi. Ili se pak dogodi susret koji nismo očekivali, a posle se pokaže da je itekako bio bitan. Nazove nas osoba koja nešto treba od nas, a potom se ispostavi da ona nama može pomoći. Bezbroj je takvih scenarija koji nam mogu pokazati koliko je život čudesan.

Odvojite vrijeme za meditaciju, jogu, za tišinu i sve one aktivnosti koje će vam pomoći da se povežete sa samima sobom.

Intuicija, vaš unutrašnji glas, vaše su najveće snage.

Smirite um i probajte da osjetite sebe.

Četiri planete iz znaka Jarca (Mars, Jupiter, Saturn i Pluton), prizemljuju ovu nebesku energiju, šta nam pomaže da jasnije vidimo šta je stvarno i istinito. Pomaže nam da svoje snove pretvorimo u stvarnost, da djelujemo i idemo ambicioznije prema zacrtanom cilju.

Venera u Ovnu je u izazovnom aspektu sa Jupiterom što jača potrebu za uživanjem, ali i donosi neumjerenost, rasipnost, u ljubavi lakomislenost, pa i sklonost nevjeri, odnosno prekoračenju dopuštenih granica.

I pokušajte se na tren okrenuti unazad. Razmotrite zbivanja iz bliske prošlosti. Pogledajte šta ste sve uspješno priveli kraju, a šta je još ostalo nedovršeno ili neriješeno. Ulazimo u period u kojem je dobro počistiti repove prošlosti, obaviti sve ono što je na čekanju kako bismo što spremniji dočekali ulazak u proljeće i vladavinu Ovna koja će nas silovito gurnuti u nove životne aktivnosti.

Uživajte u blizini mora, rijeka, jezera.

Palite svijeće.

Opustite se u mirisnim kupkama.

Idite na masažu.

Pošaljite poruku osobi sa kojom imate neraščišćene račune.

Budite saosjećajni i nježni prema onima koje volite.

Pomognite osobi u nevolji.

Zapisujte svoje snove.

Vodite dnevnik.

Odvojite vrijeme za odmor.

Radite nešto kreativno.

Plešite, uživajte u muzici.

Čuvajte se zavisnosti i zavisničkih uloga u vezi.

Izađite iz uloge žrtve. Svi smo odgovorni za vlastiti život.

Osvijestite osjećaj nemoći i krećite se uprkos njemu.

Astrolog: Julijana Oremović


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh