Svaštara

IZGUBILA JE UHO ZBOG NEČEG ŠTO KORISTE SVE ŽENE : O slici ove žene priča CIJELI SVIJET! (FOTO)

Jedna žena iz Engleske podijelila je sa svijetom svoju priču o borbi sa rakom

No image - Haber.ba

Antia Smit (44) iz Boltona, morala je na amputaciju lijevog uha zbog melanoma koji je na njemu nastao, piše BBC.

– Niko ne bi trebalo da živi ovako kako ja sada živim, a sve samo zbog toga da bude preplanuo – rekla je u potresnom videu u kojem je razotkrila svoju zavisnost od solarijuma, koja ju je koštala zdravlja.

Osim solarijuma, Antia je koristila svaku priliku na odmorima da bi ‘uhvatila što više sunca’ i često bi izgorela, što višestruko povećava rizik nastanka raka kože.

Antii je operacijom uklonjeno cijelo uho, a druga operacija je izvedena na unutrašnjosti uha, srednjem uhu i žlijezdama na lijevoj strani lica. Osim toga, izvađena joj je i cijela kost sljepoočnice.

Antia je godinama redovno odlazila u solarijume.

– Osjećam ogromnu krivicu prema svom suprugu jer je ovo bolest koju sam izazvala sama, bez ikakvog znanja i svijesti o opasnostima onog što radim – rekla je žena.

Melanom je postao peti najčešći oblik karcinoma u svijetu, a stručnjaci najviše krive prekomjerno izlaganje suncu i solarijumima,piše Kurir.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh