Svaštara

Nakon 21 godine pronašli majku koja je ubila tek rođenu bebu

Istraga je pokazala da novorođenče nije živjelo duže od 24 sata prije nego što je preminulo od udaraca

Policija SAD - Fokus

Gotovo 21 godinu od pronalaska mrtvog novorođenčeta u plastičnoj torbi na cesti u Sjevernoj Kaliforniji policija je pronašla i uhitila majku ubicu, javlja ABC News.

Detektivi okruga Cumberland istraživali su ovo ubistvo od marta 1999. godine kada je neko bacio na cestu mrtvo novorođenče u plastičnoj vrećici. Mrtvo tijelo pronašao je vojnik koji se vozio tom cestom te odmah pozvao policiju, prenosi “Index“.

Istraga je pokazala da novorođenče nije živjelo duže od 24 sata prije nego što je preminulo od udaraca.

Moose Butler, tadašnji šerif okruga Cumberland, bio je pozvao roditelje da se jave policiji. No kako se to nije dogodilo, Butler je s lokalnom crkvom organizirao sprovod za bebu koja je nazvana Michael.

Tokom godina detektivi su nastavili raditi na slučaju, a novi napredak u znanstvenim metodama pomogao im je da slučaj konačno i riješe. Pomoću bebinog DNK i metode forenzičke genealogije detektivi su saznali porodično stablo te riješili slučaj.

Došli su do 54-godišnje Debore Riddle O’Conner. Kad su je ispitali, priznala je da je majka ubijene bebe. O’Conner je privedena i optužena za ubistvo bebe te bi se danas trebala naći pred sudom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh