Svaštara

Pet razloga zbog čega je svakome u životu potrebna jedna vodolija

Vodolije jedni su od prvih na koje ćemo pomisliti kada su u pitanju kvalitetna prijateljstva i duboki razgovori, iako na prvu djeluju samozatajno i pomalo ekscentrično.

Vodolija - Opusteno.rs

No ispod te površine kriju se prije svega zanimljive, zabavne i tople osobe kakve bi svako poželio u svome životu. Ovo su samo neke od pojedinosti zbog kojih svako treba jednu vodoliju za prijatelja.

1. SJAJNI SU SUGOVORNICI

Uprkos prvobitnoj samozatajnosti, u vodolijama se kriju osobe s kojima je razgovor pravi užitak. Bilo da ih sretnete na zabavi, na tramvajskoj stanici ili su već dugo u vašim životima, razgovor s njima nikada nećete željeti završiti. Otvorena su uma, vrlo znatiželjni i uvijek misle izvan okvira. Zato je i razgovor s njima kao melem za dušu, prenosi “RadioSarajevo“.

Mnogi od njih imaju izraženu visoku inteligenciju i rado ističu svoje mišljenje, no ponekad se trebaju podsjetiti na to da ipak nisu superjunaci koji mogu riješiti tuđe probleme.

2. REĆI ĆE VAM U LICE ONO ŠTO TREBATE ČUTI

Vodolije nisu od onih znakova koji će vam reći da će sve biti u redu. Upravo suprotno – u lice će vam iskreno reći kako stvari zaista stoje. Koliko se to možda u nekim trenucima činilo bolno, reći će vam kako stvari zaista stoje, bez uljepšavanja. Uostalom, ne služe li prijatelji upravo tome?

Uvijek će reći šta im je na umu, makar vi to i ne htjeli čuti, ali oni znaju da to trebate čuti. Misle li da vam određena haljina ne pristaje ili da vas osoba s kojom izlazite samo iskorištava i čini vam zlo, oni će vam to reći bez pardona. No isto očekuju i od vas jer im je iskren odnos iznimno važan.

3. VOLE SE ZABAVLJATI

Još jedna karakteristika koja vodolije razlikuje od ostalih jest i činjenica što su vrlo spontani i nepredvidljivi. Odluče li u 23 navečer da bi bilo dobro izaći i zabaviti se, to će i učiniti, a i vas povesti pod ruku. U situacijama kada vam treba nešto što će vam popraviti raspoloženje, bilo da proživljavate prekid ili ste imali samo loš dan na poslu, oni neće dopustiti da tugujete kod kuće. Povest će vas sa sobom na mjesta za koja niste ni znali da postoje.

4. POŠTUJU TUĐE IZBORE

Uz vodolinu otvorenost ide i poštovanje tuđih izbora. Iako će vam reći sve što iskreno misle o vama i vašim izborima, neće se petljati u vaš život. Drže se mota Živi i pusti druge da žive. Poštujući svačiju individualnost, a njihove meke vještine ophođenja s drugim ljudima mogu smiriti čak i one najuznemirenije. Nikada ne zamjeraju drugima njihove greške, čak i ako idu na njihovu štetu, ali se znaju zauzeti za sebe kada situacija to zahtijeva.

5. PRIJATELJSTVO IM JE IZNIMNO VAŽNO

Iako zbog svoje otvorenosti mogu imati na desetke i stotine poznanika, pravo prijateljstvo čuvaju samo za uzak krug ljudi. Biti blizak s vodolijom privilegija je koju nema svako. Moguće je da će ponekad kasniti na dogovore, izluditi vas neodgovorenim pozivima i porukama, no kada zapne, uvijek će biti tu, pružiti vam ruku i rame za plakanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh