Svaštara

Pas je dokaz odanosti i prijateljstva: Mjesecima ispred bolnice čekao bolesnog vlasnika

Kaže se da je pas najbolji čovjekov prijatelj! Priča koja nam dolazi iz brazilskog grada Limeira po ko zna koji put to i potvrđuje.

Kako navodi thedodo.com, ranije ovog sedmice ekipa hitne pomoći pozvana je da pomogne beskućniku koji je imao problema s disanjem. Kad su došli na mjesto događaja, shvatili su da čovjek nije sam – uz njega je bio njegov prijatelj pas Marron.

Bolničari ih nisu željeli razdvojiti, već su obojicu povezi prema bolnici. Nažalost, psa u bolnicu nisu mogli pustiti pa je jadan svog bolesnog prijatelja nastavio čekati ispred nje, piše “Index“.

Shvativši da pas ne namjerava napustiti svog vlasnika, radnici su psu dali hranu, vodu, dolazili su ga maziti, a čak su iznad njega stavili upozorenje posjetiteljima bolnice u kojem su napisali da ga ne uznemiravaju jer je riječ o psu čiji se vlasnik liječi u bolnici.

Kako to već biva, priča o vjernom psu brzo se proširila društvenim mrežama pa je tako stigla i do radnika lokalnog udruženja za zaštitu životinja koji su psa očistili od buha, krpelja, odveli veterinaru i privremeno udomili, dok njegov vlasnik ne izađe iz bolnice.

Vlasnik je nažalost umro, a psa su odveli u sklonište. Nakon par dana pas je pobjegao iz skloništa kako bi i dalje čekao svog vlasnika da se vrati.

Njegova priča je slomila sva srca i jedna divna žena ga je odlučila udomiti kako bi mu olakšala odlazak vlasnika i omogućila bolji život.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh