Svaštara

Horoskop – Ostvaruju se strastvene i ljubavne želje: Šta nam donosi romantična plovidba Venere kroz znak Ovna (do 5. marta)

Tokom tranzita Venere znakom Ovna, ljubavi su vatrene i strastvene. Traži se akcija, odlučnost i energija.

Ovan u horoskopu - Blogspot.com

Nakon što je planeta ljubavi i odnosa završila svoju “plovidbu” u Ribama, 7. februara ulazi u znak Ovna i ostaće tamo do 5. mart.

Na novom smo ljubavnom početku. Budimo se iz sna, otvaramo oči i krećemo u akciju.

Pod uticajem ove Venere, aktivno se traga za ljubavlju. Bori se za nju. Osvaja se svim raspoloživim sredstvima.

Sve se odvija brzo, naglo, gotovo na prvi pogled.

Ali sve što počne naglo, nerijetko tako i završi. Ponese nas strast, privlačnost, odmah kažemo “da”, a s vremenom shvatimo da možda i nije sve onako bajkovito kako je izgledalo na prvi pogled.

Tokom tranzita Venere znakom Ovna, ljubavi su vatrene i strastvene. Traži se akcija, odlučnost i energija.

Privlače nas samouvjerene osobe, one sa stavom, nezavisne i samostalne. Mnogo toga se događa nekako spontano, a igramo otvorenih karata (ako nam ovaj put Merkur u Ribama ne pomrsi račune). Naime, svaki pokušaj skrivanja nečega ili čuvanja tajni od partnera, sada se pokazuje kao problem i dovodi do svađe.

Osvajanje se nerijetko doživljava kao pobjeda. Ova Venera je amazonka koja se bori za ljubav!

Predigra zavođenja slađa je od samog. Kad dobijemo ono što želimo, gubimo interes. Flertovi za jednu noć, često su pod ovim tranzitom.

Zbližavanje i prava intimnost odvijaju se nešto sporije i teže, postoji strah od gubitka slobode i nezavisnosti.

U odnosima se može pojaviti borba za moć i dominaciju. Ljubomora se ne toleriše. Možete i zamjeriti partneru da u posljednje vrijeme češće gleda vlastite interese. Za razliku od Venere u Vagi koja njeguje “mi”, ovoj Veneri “ja” se nalazi prvom mjestu.

  • Nosite crveno.
  • Budite odvažni.
  • Priđite prvi osobi koja vam se sviđa.
  • Otvoreno pokažite šta želite.
  • Pokrenite razvoj ljubavnih događaja.
  • I ne žurite, ne jurite. Ako je pravi/prava neće vam pobjeći. Dajte sebi ipak malo vremena…

Na svom putovanju kroz prvi znak Zodijaka, Venera će se prvo susresti sa Kironom i Mjesečevim čvorovima, potom sa Saturnom i Plutonom. Prije nego što krenete u nove pobjede, iscjelite ljubavne rane iz prošlosti. Neće nestati. Pojavit će se kada to najmanje budete očekivali…

Izvor: Julijana Oremović


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh