Svaštara

Vodolija, Blizanci i Jarac su najpametniji znaci Zodijaka

Pripadnici ovih horoskopskih znakova odlično prolaze na testovima inteligencije, vrlo su bistri i odlikuje ih brzina razmišljanja. Provjerite da li ste među njima…

Inteligencija - Blogspot.com

Naravno da horoskop ne određuje nužno i inteligenciju čovjeka, brojna testiranja IQ-a mogu pružiti uvid u nekakvu generalnu inteligenciju s obzirom na prosječni rezultat za svaki znak.

Inteligencija je mentalna karakteristika koja se odnosi na sposobnost učenja i prilagođavanja na nove situacije, razumijevanje i korišćenje apstraktnih pojmova, kao i prethodnog znanja u novoj okolini.

Često je za nečiji uspjeh u životu odgovornija emotivna inteligencija od samog koeficijenta koji se mjeri na testiranjima, ali s obzirom na upravo tu, mjerenu inteligenciju, ovo su tri najinteligentnija znaka:

Vodolija

Pripadnici ovog znaka ekstremno su inteligenti, što objašnjava kako je među njima veliki broj proslavljenih genijalaca. Odlično prolaze na testovima inteligencije, imaju talenat drugačijeg i originalnog pristupa problemima, kao i veliku mogućnost koncentracije. Što su inteligentniji, to su skloniji i emocionalnoj nestabilnosti.

Blizanci

Pripadnici ovog znaka vrlo su bistri, a odlikuje ih brzina razmišljanja, kao i bistrina s kojom dolaze do rešenja problema bez pretjerane muke. Imaju odličnu sposobnost učenja i savladavanja novih stvari, ali im to koristi samo ako su sposobni da se posvete nečemu.

Jarac

Pripadnici ovog znaka posjeduju tzv. praktičnu inteligenciju koja ih tera na više u svemu, pa tako i u znanju. Imaju zavidnu memoriju koja im omogućuje da pamte i najbanalnije stvari koje njima uvijek koriste, a odlično primjenjuju stečeno znanje, pa nikada ne zaboravljaju ono što su jednom savladali, piše “24sata“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh