Svaštara

“Nekada se zaključam u kupatilo i vrištim u peškir. Svi misle da sam neradnica, a ja nisam dobro”

Bridgette Anne na Facebooku objavila je uplakanu fotografiju uz komentar: “Svi misle da je lako biti domaćica i da samo srećnice što ne moramo da radio. Mi smo lijene i nemamo pravi posao”.

Bridgette Anne - Facebook

Fotografija i opis života domaćice podijelilo je 60.000 ljudi.

“Istina je da sam usamljena i preopterećena. Ništa ne ne možete sami – ne možete da odete u kupatilo, da uživate u šoljici kafe, čitate, dođavola, ne možete čak ni da budete sami jer treći put tog dana perete prljavštinu na pantalonama, a neko plače ili ne vrišti pored vaše noge. Nemate vremena za pauzu, osim ako oni ne spavaju, a nju koristite za čišćenje. Pokušavate da smislite načine kako da nekoga zabavljate 12 sati dnevno”, napisala je majka i domaćica.

Dodala je i kako je zbog djeteta izgubila ličnost jer se sada apsolutno sve vrti oko njega. Priznala je i da je ljubomorna kada gleda mame koje su zaposlene jer doslovno mašta o razgovoru sa odraslom osobom, a da je neko ne prekida u razgovoru.

“Nekada se zaključam u kupatilo i vrištim u peškir dok plačem jer mi treba sekunda da udahnem, a tada mi dijete lupa na vrata kako bi ušlo”, otkrila je Bridgette, piše “Blic“.

☝️ everyone thinks being a stay at home mom full time is easy.— that we are lucky to be able to not have to work.—…

Gepostet von Bridgette Anne am Donnerstag, 30. Januar 2020

“Nekada sam i ja osuđivala domaćice, ali sada ih razumijem. Svi oni koji su vam obećali pomoći nestali su, a vi ostajete sami s osjećajem neuspjeha. Moja kuća nije čista, moja odeća nije čista, suđe nije oprano. Danas sam vrištala, plakala i osjećala sam se tako prokleto krivom što je moje dijete tome. Sama sam i usamljena. Nazovite ostale žene poput mene i pitajte ih kako su. Nisu dobro”, zaključila je majka i domaćica u Facebook objavi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh