Svaštara

Ovako se hrani Jennifer Lopez: Poslušajte njene savjete i steknite zdrave navike

Popularna pjevačica savršeno izgleda i u šestom desetljeću života, a za to je u velikoj mjeri zaslužan način života od kojeg već godinama ne odstupa.

Jennifer Lopez - Twitter

Popularna Jennifer Lopez jako drži do svog izgleda i trudi se da s prehranom bude jednako disciplinovana kao i s fitnessom, piše “Women’sHealth“. Uz nju je uvijek i njen partner, Alex Rodriguez, s kojim je prošlog januara imala desetodnevni izazov: bez šećera i bez ugljikohidrata.

Pjevačica, glumica i plesačica izgleda zaista odlično i uspijeva uspostaviti ravnotežu uspješno na svim područjima života, ali uz to i donosi pametne odluke o tome što će se naći na njenom tanjuru. Na kraju krajeva, ona treba napuniti svoj spremnik zdravom hranom kako bi održala nivo energije i izdržala žestoke performanse koje izvodi.

Jede isključivo organsku hranu

“Njena prehrana mora biti jako čista jer joj je potrebno zaista dosta energije za sve što ona radi”, kaže njen trener Tracy Anderson.

“Sve je organsko i dobro osmišljeno, s dosta visokokvalitetnih proteina i hrane bogate hranjivim tvarima”, dodaje Tracy.

Pije vodu tokom cijelog dana

Hidratacija je jako važna za pjevačicu toliko da zauzima cijelu kategoriju u njenoj ultra čistoj prehrani (kategorije njene prehrane uključuju protein, povrće, masti, ugljikohidrate i vodu, sudeći prema njenom treneru i savjetniku, Doddu Romeru).

“Pije najmanje sedam čaša vode dnevno”, kaže Romero.

Osim toga, već dugo izbjegava alkohol i kofein.

“Nisam pila kofein godinama”, rekla je Jennifer.

Izbjegava prerađenu, pakovanu hranu

“Sve je svježe. Nema ništa prerađeno samo protein u prahu u napitku ako radimo proteinski napitak nekada”, kaže Andersonova.

I Romero je to potvrdio rekavši da se J.Lo “drži dalje od prerađene hrane”. Njeni glavni izvori proteina su bjelance, bijelo pureće meso, pileća prsa i organski uzgajana govedina. Također jede i ribu zbog proteina i omega 3 i omega 6 masnih kiselina. Prema Romeru, ona sebi dopušta i šaku oraha svakog dana zbog dobrih masti.

Tanjir puni povrćem

Cijela jedna kategorija njene prehrane temelji se na povrću, ali ne jede baš sve jednako. Ona cilja na što više lisnatog zelenila i trudi se izbjeći mrkvu i kukuruz zbog toga što sadrže više šećera. Kada ne radi svoj desetodnevni izazov, Jennifer uključuje složenije ugljikohidrate u svoje obroke. Neki od omiljenih su joj slatki krompir, smeđa riža, kinoa, rižin kruh i zobene kaše.

Održava ravnotežu

“Ona je osoba koja zaista zna postići ravnotežu, tako da nikada neće propustiti Dan zahvalnosti ili blagdane s djecom”, kaže Andersonova.

“Tokom godina naučila sam važnost zdrave prehrane. Još uvijek jedem neku hranu koju volim, ali umjereno. Ne želim se odreći sebe”, rekla je Jennifer za jedan magazin.

Koji joj je omiljeni desert? Njen izabranik, Alex Rodriguez, jednom prilikom je rekao da Jennifer voli sladolede i kolačiće s čokoladom.

6. Bira zdravu hranu i u restoranima

Da, ona jede i u restoranima.

“Jako sam društvena osoba i volim provoditi vrijeme sa svojom porodicom i prijateljima, tako da, kada iziđemo negdje jesti, trudim se odabrati zdravo”, kaže J.Lo.

“Većina restorana u ponudi ima zdrave obroke, tako da u jelovniku gledam stvari koje prate moj životni stil. Uzimam salatu ili ribu s povrćem i trudim se piti dosta vode tokom obroka”, dodaje Lopez.

Od čega se sastoji njen tipičan obrok

Doručak: Njen doručak obično je proteinski smoothie. On sadrži: žličicu proteinskog praha, jagode, maline, borovnice, grčki jogurt, cimet, med, kockice leda i svježe iscijeđen limunov sok.

Ručak: “Do ručka umirem od gladi”, kaže J.Lo.

Često ide na salatu s lososom i povrćem kao što su brokula, tikvice, paprika itd. Ona je za jedan magazin otkrila još jedan recept za salatu: sitno narezani kelj s tjesteninom, sjemenke bundeve, svjež sok od limuna, ekstra djevičansko maslinovo ulje i mljeveni divlji luk.

Užina: Jennifer ima prilično pretrpan raspored, što znači da joj je potrebno dosta energije.

“Stalno sam u pokretu i to zahtijeva zdravije užine kao što su voće i povrće koje nosim sa sobom”, priznaje Jennifer.

Večera: Kada je večera u pitanju, Jennifer Lopez uglavnom pribjegava proteinima uz koje ide i kinoa.

“To ima okus kao riža i grah na kojima sam odrasla. Također volim prasetinu i piletinu, posebno na portorikanski način”, dodaje pjevačica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh