Svaštara

Albino sestre oduševile svijet svojom ljepotom

Ovisno u kojoj zemlji gledate, šanse da se neko rodi s albinizmom obično se kreću od 1 do 3.000 do 1 od 20.000.

Albino sestre - Tuzlanski.ba

Međutim, ove dvije djevojke iz Kazahstana prkosile su šansi, Asel i Kamila Kalaganova rođene su u istoj porodici u razmaku od 12 godina.

Kamila ima dvije godine, a starija sestra Asel ima 14. godina. Kad je Asel imala deset godina, počela je da se bavi manekenstvom. Sada, nakon Kamilinog dolaska, još je popularnija što govore i njeni pratioci kojih trenutno ima 33 hiljade. Ljudi koji imaju albinizam imaju osjetljivu kožu, toliko da izbjegavaju oštećenja kože i očiju od sunca, piše “Tuzlanski“.

Kamila i Asel su sa tim upoznate, ali im to ne otežava da se bave manekenstvom i modelingom, one su primjer kako im nedostatak nečega ne predstavlja problem već ih čini posebnim, u njihovom slučlaju je to albinizam, nasljedni poremećaj nesposobnosti organizma da stvara pigment melanin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh