Svaštara

Dajanino pismo otkriva da je znala šta će se dogoditi s Harryijem?

Paul Burel, bivši batler tragično preminule princeze Dajane, objavio je dosad neviđeno pismo u kom je ona otvoreno iskazala bezuslovnu ljubav prema svojim sinovima, prinčevima Hariju i Vilijamu.

Princeza Diana - CBSNews.com

Burel (60), koji je služio kod princeze punih 10 godina sve do njene smrti, na Instagramu je objavio djelić Dajaninog pisma kako bi pružio podršku princu Hariju i njegovoj supruzi Megan Markl, koji su donijeli odluklu da odstupe s kraljevskih dužnosti kako bi napokon mogli da vode normalan život.

Paul je tamo objavio crno-bijelu fotografiju princeze Dajane i prinčeva dok su bili dječaci, a u opisu je objavio dijelove pisma koje mu je ona poslala, a koje dosad nije ugledalo svjetlost dana.

“Dok se Hari, Megan i Arči upuštaju u nov život, podsjećaju me na riječi koje mi je princeza Dajana napisala prije mnogo godina. To su riječi majčinske bezuslovne ljubavi koje su prikladne i danas kao i onda kad ih je pisala prije više od 24 godine. “Do smrti volim svoje dječake i nadam se da će sjeme koje sam posadila rasti i donijeti im potrebnu snagu, znanje i stabilnost”, napisano je u postu koji je Burel objavio.

Burel je služio prvo kraljici Elizabeti II, a zatim princezi Dajani. U njenoj službi je bio punih deset godina, sve do njene tragične smrti 1997. godine. Svjetsku slavu stekao je brojnim memoarima o životu s kraljevskom porodicom, ali i gostovanjima u emisijama u kojima je govorio o Dajani, ali i analizirao odnose na dvoru.

Često je isticao kako se boji da Megan ne završi kao Dajana jer se i nad njom sprovodi “medijski linč koji je 1997. Dajanu i otjerao u smrt”.

“Bakingemska palata je minsko polje za bilo koju osobu koja prvi put uđe tamo. Ljudi postavljaju zamke, nisu bili baš ljubazni prema ovoj mladoj djevojci koja je dolazila u ovaj svijet. Ko bi želio da bude dio te porodice”, jednom je izjavio Burel,prenose Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh