Svaštara

Nick Vujičić o novcu: “Možete imati sav novac svijeta, a i dalje ostati bijedan čovjek”

Možete imati sav novac ovog svijeta, a da i dalje ostanete najbijedniji čovjek na planeti – Riječi koje vam mogu promjeniti pogled na život

No image - Haber.ba

Nik Vujičić je rođen sa tetra-amelia sindromom, retkim poremećajem kojeg karakteriše nedostatak sva četiri ekstremiteta, piše Lovesensa. Kao dete i tinejdžer bio je nesrećan, imao je depresivnae faze i nije mogao da se pomiri sa svojim nedostatkom.

Jednog dana pročitao je članak o čoveku sa invaliditetom koji nije dozvolio da mu fizički nedostatak ugrožava život. Od tada se u Nikovom životu sve menja. Odlučio je da samo on može kontrolisati svoj život i da želi da živi bez ograničenja.

Danas je Nik Vujičić poznati autor i motivacioni govornik koji inspiriše ljude širom sveta. Prenosimo deo jednog od njegovih govora koji ukazuje da je srećan život moguć uprkos svim nedostacijma i ograničenjima. “U životu nisu važne materijalne stvari koje posedujete, već vaše postojanje i stav prema životu.

Možete imati sav novac ovog sveta, a da i dalje ostanete najbedniji čovek na planeti. Upoznao sam ljude koji imaju savršeno telo, a nisu pronašli pola sreće koju sam ja uspeo da pronađem. Na putovanjima sam video više radosti u siromašnim četvrtima Mumbaja i sirotištima Afrike nego u raskošnim palatama i domovima koji vrede milione.”

“Zašto je to tako? Zadovoljstvo pronalazite tek kada dopustite da se vaša strast i talenti aktiviraju. Bićete srećni kada postanete zadovoljni sobom baš takvim kakvi sada jeste. Oduprite se iskušenjima da stalno težite materijalnom bogatstvu, poput savršene i prostrane kuće, markirane odeće i najskupljeg automobila.

Kada počnete da tražite sreću u onome što sada posedujete, videćete da će vas obuzeti neizmerna radost. Pogledajte malo bolje oko sebe. Pogledajte malo bolje unutar sebe i razumećete da već imate pravo bogatstvo,piše Infpult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh