Film i TV

Betty White otkrila kako doživjeti stotu

Prije sedam godina ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao glumica s najdužom karijerom

Betty White - CNN.com

Beti Vajt (Betty White) danas slavi 98. rođendan, a prije sedam godina ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao glumica s najdužom karijerom. Glumi već 78 godina. Davne 1939. se zaposlila na radiju jer su je na audicijama odbijali s izgovorom da nije fotogenična. Tek je osamdesetih ostvarila ulogu karijere u seriji “Zlatne djevojke”.

Beti najviše pitaju koja je tajna dugog života, a ona ima pomalo neobičan recept.

– Ne jedem doručak, za ručak jedem sendviče. Obožavam hot dog i pržene krompiriće, a sve zalijem dijetalnom koka-kolom. Svake večeri popijem jednu čašu votke, a više od toga popijem jedino kada se nađem s prijateljima – kaže Beti, koja uživa u činjenici da je i dalje zaposlena,prenosi Avaz.

Kada nije u televizijskom studiju ili na setu neke serije, Beti volontira u zoološkom vrtu u Los Anđelesu.

Osim što radi punom parom, jede i pije ono šta voli, kaže da je za njen dug život zaslužan i optimizam.

– Znam da zvuči otrcano, ali uvijek nastojim vidjeti smiješnu stranu svega dobrog i lošeg. Brzo mi dosade ljudi koji se žale na sve, to je takav gubitak vremena – izjavila je glumica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh