Svaštara

Vjenčala se u bolnici da ispuni posljednju želju oca na samrti

Nakon što su se lani zaručili, Shelby Schweikhart i Jared Conville iz Evansvillea (SAD), počeli su planirati vjenčanje za 3. oktobar 2020. godine, računajući da će mladenkin otac, koji se liječio od raka testira, do tada izaći iz bolnice i moći predati mladu pred oltarom.

No image - Haber.ba

Međutim, planovi su im se promijenili nakon što je ocu mladenke, Stevenu, rečeno da se njegov karcinom testisa vratio i proširio na pluća, te da ne odgovara na hemoterapiju.

Odlučili su se vjenčati odmah, i to pored njegovog bolesničkog kreveta u bolnici St Vincent, u Evansvilleu, u američkoj saveznoj državi Indiana.

Shelby kaže kako je 29. decembra nazvala svog pastora i objasnila mu u čemu je stvar. On je rekao da može stići u bolnicu za 30 minuta, piše “24sata“.

Prvi je plan bio da se uda u tajicama i majici u kojima je svakodnevno odlazila ocu u bolnicu, ali njene prijateljice za to nisu htjele čuti.

Kako je njena vjenčanica trebala biti gotova tek u februaru, otišle su i posudile vjenčanicu i veo za ovu priliku. Navukla ih je na sebe i otišla u sobu.

Not the idea I had in mind for a wedding, but Jared and I got married! We received the news less than a month ago, that my dads cancer had came back. And it came back with a vengeance. The cancer had taken over his lungs, and he is not responding to chemo. Knowing we exhausted every hope, we planned a wedding in the ICU in less than 30 min. It was the most beautiful, bittersweet moment of my life. My dad got to see his baby girl get married, and it meant the world to me that he was able to see it. Shortly after the wedding, my dad wanted to stop the life support. He’s still with us, and if you could continue praying for my family, I would so greatly appreciate it. Special thanks to the nursing staff at St. Vincent ICU, and my friends and family for making this all possible.

Gepostet von Shelby Schweikhart-Conville am Donnerstag, 2. Januar 2020

Prijatelji su Jasonu za tu priliku kupili dres bivšeg napadača Indianapolisa Coltsa Andrewa Lucka, jer su se često šalili na tu temu.

“Bio je to najljepši, gorko-slatki trenutak u mom životu. Željela sam da moj otac vidi svoju djevojčicu dok se udaje i ovo je bio jedini način da tako bude”, kaže Shelby u postu iznad kratkog, petominutnog videa svog vjenčanja, koji je objavila na Facebooku.

Post je ubrzo imao više od 300.000 pregleda i podijeljen je više od 3.500 puta.

“Objavila sam ga da ga vide porodica i prijatelji, nisam očekivala da će postati toliko zapažen i dijeljen”, kaže mlada.

Samo nekoliko dana nakon toga, njen je otac odlučio da se više ne želi liječiti, pa je otpušten iz bolnice i trenutno je na kućnoj njezi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh