Svaštara

To su samo lekcije: Ne krivite sebe za svaki ljubavni brodolom

Onaj osjećaj kada se ljubav završi i tuga se useli u srce, jedan je od najgorih osjećaja na svijetu. Ti osjećaji beznađa najčešće u nama izazivaju nekakav osjećaj krivnje i opterećujemo se mračnim mislima koje nam nimalo ne pomažu.

Par - Twitter

Život je često vrlo haotičan i pun uspona i padova, smijeha i plača, ljubavi i razočarenja, prenosi I heart intelligence. Zapravo, on je kao beskrajni vrtuljak emocija! Sve što nam se u životu događa, događa se s nekim razlogom. Svaka nevolja i bol služe kako bi nas život naučio nekim važnim lekcijama, pa čak i neuspjesi i trenuci beznađa.

Prestanite kriviti sebe za svoje neuspjehe

Loše se stvari stalno događaju. Ono što je važno, to je kako ih vi prihvaćate i kako se nosite s posljedicama. To, svakako, ne znači da ste potpuno nedužni i da niste bili onaj koji je “započeo oluju”, ali ne trebate zato kriviti sebe do kraja života. Taj teret može biti pretežak da biste ga sami nosili.

Vi niste jedini ko je kriv za neuspjeh u vezi

Na kraju svega, postoji puno razloga da se jedna veza raspadne. Ljudi ulaze u veze i izlaze iz njih svakog dana. Katkad ne možemo kontrolirati svoje osjećaje i to je potpuno u redu, ljubav nikada ne treba biti forsirana. Kriviti sebe za to što nekoga više ne volite ne samo da je nelogično, nego može biti iznimno opasno za vaše zdravlje.

Što god da se dogodilo, to je prošlost i ne možete napraviti ništa da to promijenite. Zato se trebate prestati preispitivati zbog nečega nad čim više nemate kontrolu. Čak i ako ste vi sami stvorili taj haos u svom životu, pripisivanje krivnje sebi stvari će učiniti samo gorim. Umjesto da svoj život smatrate jadnim, ustanite ponovno na noge, duboko udahnite i suočite se s posljedicama.

Bez obzira na to koliko je bolno, to je jedini način da nastavite dalje

Prvi korak koji trebate napraviti nakon suočavanja i prihvaćanja posljedica je da razumijete svoje greške i pobrinite se za to da ih više ne radite. Razmislite o tome šta je vašu vezu dovelo do kraja i zbog čega ste prestali voljeti osobu s kojom ste bili. Pokušajte se osvrnuti unatrag i analizirati sve sitnice koje su uzrokovale prekid. To će vam pomoći da sve vidite jasno i shvatite da nije baš sve samo vaša krivnja.

Svaka vaša greška, pa i ona najsitnija, nečemu vas uči. Učenje iz grešaka, umjesto stalnog osjećaja krivnje pomoći će vam da se bolje snađete u životu. Bit ćete u stanju uspješno se suočiti sa svakim izazovom koji život stavi pred vas i imat ćete emocionalnu snagu koja vam je potrebna kako biste nastavili naprijed. Oslobađanje osjećaja krivnje pomoći će vam da oslobodite svoj um i nastavite rasti kao osoba.

Riješite se loših osjećaja

Novi početak je tu. Oprostite sebi i nastavite naprijed. Bilo da vas je neko povrijedio ili ste vi povrijedili nekoga, prihvatite grešku, ispričajte se ako ste pogriješili i jednostavno nastavite dalje, prenosi “Klix“.

Oslobodite sebe od kajanja i sličnih osjećaja i prestanite se opterećivati stvarima koje ne možete promijeniti. Prihvatite svoje mane i cijenite lekcije koje vam je život dao. Nastavite svoj život čistog i smirenog srca jer vaše putovanje ne završava ovdje. Ovo je tek početak…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh