Svaštara

Uskoro nas ponovo “napada”: U 2020. godini biće tri retrogradna Merkura, a evo i kad i kako da što lakše preživiš njegov uticaj

Rijetke su među nama koje za neku ekstremnu nespretnost nisu okrivile – retrogradni Merkur!

Horoskop - Telegraf.rs

U astrologiji je to razdoblje kada se Merkur kreće unatrag, a tako nam izgledaju i stvari na Zemlji. Otkrivamo koja su tri udarna razdoblja djelovanja ove pojave, ali i kako im doskočiti.

Gotovo svaka od nas ponekad se nađe u razdoblju kada smo izuzetno nespretne, ništa nam ne ide od ruke, a odnosi i komunikacija zapinju. Mnogi ovakvu situaciju pripisuju retrogradnom Merkuru, astrološkoj pojavi kada se ova planeta kreće zapravo unatrag. Obrnutim smjerom, čini se, tada ide i sve na Zemlji; od korišćenja tehnologije, načina komuniciranja, a astrolozi upozoravaju – posebno putovanja.

Kako bi ove godine preduhitrila ili se barem pripremila na djelovanje retrogradnog Merkura donosimo datume tri razdoblja kada će nam ova planeta u punoj snazi mrsiti račune. Astrolozi sugerišu da se naoružaš strpljenjem, a posebno pripaziš na planirane datume putovanja.

17. februar – 10. mart

Ovo razdoblje koje sigurno ne donosi pretjerani prosperitet, srećom, zaobilazi Dan zaljubljenih i nije pretjerano nadomak Uskrsu. Ipak, ako si po horoskopu Vodolija ili Riba i planiraš neki rođendanski getaway mogla bi da razmisliš dvaput.

18. jun – 12. jul

Toplo i sunčano vrijeme mnoge bi moglo motivisati da u ovom razdoblju izaberu datum kada će najradije uploviti u bračnu luku. Ipak, ako kao mlada ne želiš ništa prepustiti slučaju, najbolje bi bilo da zaobiđeš ovo razdoblje.

14. oktobar – 3. novembar

Posljednje ovogodišnje djelovanje retrogradnog Merkura koje bi nas moglo izbaciti iz takta dolazi u jesen. Ne propusti da se za ovo razdoblje pripremiš na najjače. Imaš dovoljno vremena da navježbaš strpljenje.

Savjeti za lakše prilagođavanje

Astrološkinja Rejčel Lang za američke medije savjetuje kako najbolje prebroditi ovo razdoblje. Za početak, vrlo je važno jasno izložiti planove. Retrogradni Merkur može poprilično zavezati jezik i uzrokovati da budeš pogrešno shvaćena. Ako planiraš grupna putovanja, budi 110% sigurna da je logistika razrađena do detalja.

“Na putovanjima smo osjetljiviji i zato skloni ispoljavanju onog najgoreg u nama. Budi saosjećajna, ali i u određenoj mjeri samokritična kako bi mogla da vidiš svoju ulogu u komunikacijskim izazovima. Uostalom, takve situacije mogu biti odlične prilike za rad na sebi i rast. Vrlo je važno da imaš na umu strpljenje, razumijevanje i mentalni fokus”, ispričala je Lang američkim medijima.

Osim toga, priprema je više od pola obavljenog posla. Za razdoblje djelovanja retrogradnog Merkura na odmet ne bi bila kupovina putnog osiguranja, dvostruka provjera rezervacije hotela ili drugih aktivnosti.

“Tokom djelovanja retrogradnog Merkura, sve je u detaljima. Obrati pažnju i na intuiciju. Naše najveće greške koje napravimo u ovom razdoblju dogode se kada u sebi ignorišemo onaj glas koji nam govori da pauziramo”, zaključila je astrološkinja Rejčel Lang, piše “miss7“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh