Svaštara

Kako uspješno spasiti odjeću koja se smanjila u veš mašini

Razvlačenje odjeće koja se stisnula u pranju često neće biti efikasno. No postoji trik uz koji je možete vratiti u prvobitno stanje i spasiti odjeću od bacanja.

Veš mašina - Banjaluka.com

Robu koja se smanjila u veš mašini možete sačuvati pomoću jednostavnog trika, a potreban vam je šampon za bebe i peškir.

“Nemojte razvlačiti robu koja se smanjila u veš mašini. Vjerujte mi pokušala sam, ali to nema smisla. Isprobajte trik sa šamponom i ručnikom”, napisala je jedna žena.

Umivaonik napunite mlakom vodom i u nju dodajte šoljicu dječjeg šampona. Odjeću koja se skupila ostavite da se namače i povremeno je lagano protrljajte kako bi se vlakna opustila, piše “24sata“.

Izvadite je nakon nekoliko minuta i lagano iscijedite, ali ne ispirite. Na ravnoj površini raširite veliki peškir i na njega stavite odjevni predmet koji ste izvadili iz vode.

Zarolajte ga zajedno s odjećom dok ne dobijete tuljac. Peškir će upiti višak vlage, ali neće osušiti odjeću. Odrolajte tuljac pa raširite drugi, suhi peškir i odjeću sada stavite na njega.

Nježno je rastegnite što više možete pa ostavite da se na njemu suši. Postupak možete ponoviti nekoliko puta.

Kompletan postupak možete pogledati u priloženom videu:


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh