Svaštara

Baka majstor za šah: Igra dok sjedi u ledenoj vodi

Upoznajte rusku baku koja bi sve mogla da obučava kako se igra šah. Iako bi mogla da stane na crtu nekim velemajstorima, ona je jednostavnu drugačija od svih jer dobru partiju voli da odigra, ni manje ni više, u ledenoj vodi.

baka majstor za sah- Screenshot

Stanovnici industrijskog grada Čeljabink u Uralu poznati su kao najsnažniji ljudi Rusiji, a 68-godišnja Nina Puškareva se trudi da to i dokaže, prenose “Nezavisne“.

Naime, ova žena voli da partiju šaha odigra sjedeći u ledenoj vodi. Za to vrijeme, promijeni čak nekoliko rivala, jer prosto niko ne može dovoljno dugo da sjedi u vodi.

“Napravimo plan i igramo šah svake nedjelje. Ja sjedim i igram, a muškarci dođu i odu – rekla je ona. Jedna igra obično traje oko 20 minuta”.

Kako kaže, insistira da toliko vremena provodi u ledenoj vodi i navodi da to ima nevjerovatan efekat na fizičko stanje.

“Bila sam bolesna 45 godina, a ovo je sada moja 24. zdrava zima. Rupa u ledu je moja vakcina”, rekla je ona.

Russian woman plays chess in ice hole

68yo Russian grandma plays chess in ice holeMORE? OK: https://on.rt.com/a7r5

Gepostet von RT am Sonntag, 22. Dezember 2019

 


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh