Svaštara

STAVILA JE ČEN BIJELOG LUKA ISPOD JASTUKA: Kada se probudila, nije mogla da VJERUJE SVOJIM OČIMA

Bijeli luk je dugo smatran čudesnim lijekom koji pomaže u borbi protiv mnogih bolesti.

U prilog tome govori i činjenica da u sebi sadrži kalijum, magnezijum, natrijum i alicin, a upravo ovaj posljednji štiti tijelo od virusa i sprečava širenje infekcije,prenosi Novi.

Međutim, uprkos njegovom ljekovitom dejstvu, mnogi ne mogu da podnesu njegov miris. Ipak, i za to postoji rješenje – ako niste ljubitelj bijelog luka, ne morate da ga jedete, dovoljno je da ga stavite ispod jastuka kada krenete na spavanje.

Njegov miris će očistiti sinuse, što će vam pomoći da se riješite prehlade.

Oni koji spavaju sa bijelim lukom ispod jastuka, nikad ne pate od nesanice i uvijek se probude raspoloženi, jer bijeli luk ima umirujuće dejstvo na nervni sistem, koji brzo oslobađa od umora i napetosti.

Odavno je dokazano da bijeli luk snižava holesterol u krvi i usporava razvoj karcinoma, sprečavajući mutaciju ćelija.

Bijeli luk je nezaobilazno sredstvo za vrijeme epidemija i gripa i drugih uobičajnih bolesti, pa ako je moguće, stavite sebi i svojoj djeci čen bijelog luka ispod jastuka i zaštitite se na vrijeme.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh