Svaštara

Curica (7) spasila život svojoj majci gledajući uputstva sa YouTubea

Kada sam se probudila medicinsko osoblje je već bilo ovdje, a moja djevojčica je bila histerična. Tako sam ponosna na nju, ne mogu vjerovati koliko je bila hrabra, ispričala je njena majka.

No image - Haber.ba

Jessica Kinder (7) iz Velike Britanije gledala je Grincha kada je njezina majka Becky Green (32) dobila napadaje i srušila se. Malena se brzo snašla. Sjetila se kako je na YouTubeu gledala hitni postupak oživljavanja, zapamtila je šta mora napraviti. Najprije je zalila mamino lice vodom ne bi li se ‘probudila’, a zatim je krenula s oživljavanjem.

U isto vrijeme je tipkala po mobitelu i ukucavala broj prve pomoći. Kada je njena majka došla svijesti, bila je okružena medicinskim osobljem, piše “24sata“.

– Kada sam se probudila medicinski radnici su već bili ovdje, a moja djevojčica je bila histerična. Tako sam ponosna na nju, ne mogu vjerovati koliko je bila hrabra. Sigurno joj je bilo jako stresno, ali nije gubila glavu i pokušavala me je spasiti. To je nešto nevjerovatno za dijete od sedam godina. Ona je moj junak. Imam za nju nešto posebno za Božić”, rekla je Becky nakon što se vratila iz bolnice gdje su joj doktori otkrili epilepsiju.

“Pitala sam je kako je znala šta treba činiti, a ona mi je odgovorila kako je jednom vidjela na YouTubeu kako neko to radi. Nisam mogla vjerovati”, dodala je ova majka koja osim Jessice ima i sina od 10 godina.

Njena kćerka je u školi dobila nagradu za hrabrost i sada priča kako želi jednog dana biti doktorica ili medicinska sestra, prenosi “Mirror”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh