Svaštara

Mali trikovi za velike žene

Nijedna od nas ne želi bockave džempere, ali to ne znači da stare morate bacati. Postoji odličan način kako da svoj omiljeni komad ponovo pretvorite u meki i prijatni u kome ćete uživati u hladnim zimskim danima.

Žene - Blogspot.com

ZA MEKE DŽEMPERE

Nijedna od nas ne želi bockave džempere, ali to ne znači da stare morate bacati. Postoji odličan način kako da svoj omiljeni komad ponovo pretvorite u meki i prijatni u kome ćete uživati u hladnim zimskim danima. Natopite džemper u rastvor sirćeta i vode, pa ostavite da odstoji u tome 20 minuta. Ocijedite ga i pustite da se osuši. Ne zaboravite da džempere uvijek položite cijelom površinom da se suše, jer ukoliko vise vrlo lako se mogu rastegnuti.

NEKA VAŠI ZUBI ZABLISTAJU

Određena hrana, gazirana pića, kafa, čaj i cigarete su glavni uzoročnici žutih zuba, ali postoje i namirnice od kojih vaši zubi mogu zablistati. Ako unutrašnjim dijelom kore od banane masirate zube i desni u trajanju od dvije minute, a nakon toga zube operete pastom, vrlo bro ćete primijetiti promjene, jer će sastojci iz kore uklonit sve mrlje sa zuba.

RIJEŠITE SE TAMNIH MRLJA NA KOŽI

Ako imate problem sa tamnim mrljama na koži, napravite jednostavnu masku od peršuna. Naime, on je već dugo poznat kao odličan sastojak za izbjeljivanje kože problematičnih područja – mrlje od sunca, fleke od toniranih krema ili tamni krugovi ispod očiju. Za masku vam je potrebno: dvije kašike svježeg sira, kašika jogurta, pet listova peršuna. Sve te sastojke dobro izblendajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Masku nanesite na željeno područje i ne ostavljajte da stoji duže od deset minuta.

NIKOM NE TREBAJU TRAGOVI OD RUŽA

Tragovi od ruža vrlo često se teško peru, posebno ako koristite vodootporni. No, so riješava problem tako što ćete mrlju prije pranja namazati njome i ostaviti da kratko djeluje. Nakon toga, odjeću operite na uobičajan način.

NAUČI NOVU FORMULU ZA RAČUNANJE PSEĆIH GODINA

Naučnici su otkrili novu metodu računanja psećih godina i smislili novu formulu kako da tačno utvrdite koliko je star vaš ljubimac. Bez obzira koju rasu imate, vaš pas će u pubertet ući sa deset mjeseci i umrijet će prije dvadesete godine i baš zato je dobro da znate pravu formulu. Tako da bi izračunali dob svog psa pomnožite njegove godine sa 16 i dodajte 31 i dobit ćete njegove godine, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh