Svaštara

Četiri laka načina da se svaki dan sve više zaljubite u svog partnera

I dok većina bajki završava riječima “živjeli su sretno do kraja života”, parovi koji su dugo zajedno znaju da u stvarnom životu to baš i nije tako.

Ljubav - Cosmopolitan.rs

Kada prođe početna zaljubljenost, odnosno zaluđenost jedno drugim, veza može upasti u rutinu, što s vremenom može dovesti i do prekida. Kako vam se to ne bi dogodilo, poslušajte savjete ekspertice za veze Lise Conception koja je za Elite Daily otkrila što možete napraviti kako biste iz dana u dan vi i vaš partner bili sve zaljubljeniji.

Postavite zajedničke ciljeve

Jedan od načina da se više zbližite s partnerom i još više zaljubite jedno u drugo je da postavite neki zajednički cilj. To ne mora biti ništa veliko. Čak i sitnica poput štednje za zajedničko putovanje će vam pomoći da se više zbližite s partnerom, kaže ekspertica za veze.

Usredotočite se na pozitivno

Sasvim je normalno da vam partner nakon nekoliko godina veze počne ići na živce, no ne smijete dopustiti da vas naljute sitnice. Conception savjetuje da se u takvim situacijama pokušate sjetiti nekog sretnog zajedničkog trenutka, a kada se naučite fokusirati na pozitivne strane svoje veze, prestat ćete primjećivati i sitnice koje vas živciraju.

Prihvatite i potaknite partnerov rast

U zdravoj i sretnoj vezi svaki od partnera podržava i potiče jedan drugog na rast i razvoj. Ako jedan od partnera nema podršku drugog, takva veza teško može opstati. S druge strane, kada ste jedno drugom podrška i motivacija, vaša ljubav će iz dana u dan samo jačati, kaže ekspertica.

Zavolite sebe

I posljednje, ali ne i manje važno od ostalog je ljubav prema sebi. Ako ne volite sebe, ne možete očekivati i da će vas drugi bezuvjetno voljeti, a kada zavolite sebe, imat ćete i više ljubavi za druge, naglašava ekspertica za veze, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh