Svaštara

Neudane žene bez djece “najsretnija su i najzdravija” populacijska podgrupa?

Profesor bihevioralnih znanosti tvrdi kako brak donosi prednosti za muškarce, ali ne i za žene.

Prijateljice - Kurir.rs

Dobre vijesti za sve žene koje osjećaju pritisak prema ulasku u brak i/ili majčinstvo: Stručnjak tvrdi da si vjerojatno sretnija (i dulje ćeš živjeti) upravo s ovakvim stanjem stvari.

Kao što je objavio The Guardian, profesor bihevioralnih znanosti Paul Dolan tvrdi kako su najsretnija i najzdravija populacijska podskupina žene koje nisu udane i nemaju djecu, piše Žena.

Naime, tvrdnja ovog profesora izašla je u javnost nedugo nakon objave njegove knjige ‘Happy Ever After: Escaping the Myths of the Perfect Life’, u kojoj je proučavao različite tipove ljudi – solo, u braku, razvedene te udovice i udovce – kako bi usporedio razinu sreće.

Zanimljivo, za muškarce je vrijedilo obratno, odnosno oni imaju više prednosti od braka nego žene jer kao što je Dolan objasnio, ‘smire se’ nakon ulaska u brak.

“Manje riskirate, više zarađujete i živite malo dulje”, rekao je i dodao: “Žene, s druge strane’ moraju s time živjeti i stoga umiru ranije nego one koje nisu u braku.”

“Ako ste muškarac, najvjerojatnije biste se trebali oženiti, ali ako ste žena – nemojte ni pokušavati”, dodao je profesor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh