Svaštara

“Gušila se” zbog boljeg sjedišta u avionu

Putnica koja se tokom leta avionom pretvarala da ima zdravstveni problem kako bi dobila bolje sjedište, svojim glumatanjem natjerala je pilota na prisilno sletanje.

Avion - Faktor.ba

Neimenovana putnica letjela je iz floridske Pensakole prema Majamiju, pa se za vrijeme leta osoblju požalila da ima problema s disanjem, objavila je policijska uprava Pensakole.

Ali, plan joj se izjalovio, a i stvari su se zakomplikovale jer je pilot odlučio da zatraži prisilno sletanje zbog hitnog slučaja pa je “krenuo” nazad u Pensakolu.

Svi putnici su po sletanju evakuisani, uključujući i putnicu koja je izmislila zdravstveni problem kako bi se dokopala boljeg mjesta, rekao je portparol policije.

Službeni izvještaj Amerikan erlajnsa glasi: “U petak, 29. novembra, let 3508 kompanije Amerikan igl vraćen je na aerodrom u Pensakoli zbog putnice koja je zatražila ljekarsku pomoć. Avion je poletio u 5.43 i sletio nazad u Pensakolu u 6.26 ujutro. Svi putnici su se normalno iskrcali kroz glavna vrata aviona. Putnicu koja se žalila na otežano disanje odveli su policija i medicinsko osoblje, a avion je bez nje poletio ponovo u 7.41”.

Putnica je u pritvoru u skladu sa zakonom države Floride koji omogućuje zadržavanje u zatvoru osoba s mentalnim poteškoćama tokom 72 sata, ako se ustanovi da su zanemarene ili da mogu da naškode sebi i drugima, prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh