Svaštara

Ako u kuću unesete ove biljke, unijeli ste blagostanje i razonodu

Prema drevnim učenjima Feng Šuija neke domaće biljke posjeduju nevjerovatnu osobinu generisanja pozitivne energije.

Biljke - Nezavisne.com

Filozofija Feng Šui glasi da su biljke sposobne da dramatično promjene život čovjeka.

One poseduju svojstvo da ljudima obezbjede pozitivnu energiju, a također, mogu pozitivno utjecati na neke životne aspekte: poboljšati finansijsku situaciju, privući sreću, iscjeljavati od različitih bolesti, a također, i miriti one koji su u svađi, prenosi “Hayat“.

Danas dijelimo sa vama dragocjene savjete koji će pomoći pri izboru “zelenih prijatelja”.

Korisne domaće biljke:

Lavanda

Lavanda – jedan od drevnih simbola čistoće i ljubavi. Uz to je i najbolji lijek za sve one koji pate od nesanice, lošeg raspoloženja ili depresije. Izvanredno smiruje i pomaže da se zaspi.

Krasula

Vjeruje se da prisustvo krasule (biljke novca) u prostoriji, pozitivno utiče na posao, i vlasniku donosi bolju zaradu. Zato je odličan izbor za kancelarije, a u nekim azijskim zemljama se, čak, prenosi sa koljena na koljeno.

Aloja

Ljekovita svojstva ove biljke mnogima su poznata, jer se aloja često koristi u medicini i kozmetologiji. Ona je nadaleko poznata po tome da ima veliki uticaj na zdravlje.

Nana

Ona spada u najljekovitije, a ujedno i najaromatičnije biljke. Nana poseduje osvežavajući efekat na cio organizam: pomaže oslobađanju od umora, a također, poboljšava pamćenje.

Kinezi vjeruju da saksija sa nanom treba da se nalazi u svakom domu, jer ona utiče na privlačenje pozitivne energije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh