Svaštara

Znate li šta znači kada sanjate da jedete

Sigurno ste i vi, makar jednom, sanjali kako jedete. Riječ je o vrlo zanimljivom snu jer, iako ponekad zaista može doslovno značiti samo da ste gladni, može imati i snažno simboličko značenje.

Spavanje - MensHealth.com

Generalno, simbolika ovakvog sna veže se uz ‘glad’ za nečim (npr. ljubavlju, novcem ili priznavanjem). Količina uzbuđenosti zbog hrane koju jedemo veže se uz jačinu želje da ostvarimo to nešto za čim čeznemo u stvarnom životu.

Jesti sam znači da ste usamljeni i deprimirani. Čeznete za iskrenim i ugodnim društvom. Morate izdvojiti više vremena za socijalizaciju i ostvarivanje prisnijih odnosa s ljudima.

Tumačenje

Jesti s drugima znači da vodite sretan i ispunjen život. Pametno ste posložili listu prioriteta i ne dopuštate da vas itko (ili išta) izbaci iz takta. Ukoliko ste jeli u društvu osobe koju ne simpatizirate, to znači da s tom osobom imate problema i da trebate poraditi na vašem odnosu.

Prejedati se znači da ste prezasićeni nečime u stvarnom životu. Vjerojatno vam je potreban odmor od stresne svakodnevnice.

Ovakav san često se odnosi na poslovni život. Možda ste nezadovoljni radnim mjestom i sve više razmišljate o premještaju.

Odbijati jelo znači da ste običavali previše se oslanjati na druge osobe, a postaje vam sve jasnije da se to mora promijeniti. Ukoliko se sami ne potrudite, ne možete očekivati da ćete išta dobiti ‘servirano’. Uostalom, kada sami nešto postignete, osjećaj ponosa sam po sebi je vrijedna nagrada.

Biti izbirljiv u jelu znači da ste u životu naišli na prepreke. Te prepreke sprječavaju vas u napredovanju i ostvarenju zacrtanih ciljeva. Zapamtite da za svaki problem postoji rješenje, samo morate pronaći pravi pristup.

Jesti hranu bez okusa upozorenje je da trebate početi paziti na zdravlje. Možda ste već imali nekih zdravstvenih problema zbog kojih ste trebali potražiti pomoć liječnika. Obzirom da to niste napravili, stanje se dodatno pogoršalo.

Jesti meso upozorenje je da trebate čuvati energiju i zdravlje jer vam se, nažalost, bliži period stresa i problema. Naoružajte se strpljenjem i potražite podršku bliske osobe.

Jesti voće simbolizira opuštajuće i ugodne trenutke pred vama. Opustite se i uživajte. Iskoristite ih najbolje što možete i zasluženo se odmorite.

Jesti ribu simbolizira pozitivne vijesti. Uskoro ćete primiti odlične vijesti u vezi vašeg posla ili romantičnog odnosa.

Ukoliko ste uložili novac u nekakav projekt, pozitivne vijesti će se odnositi na financijski uspjeh u kojem ćete uskoro uživati, piše “Direktno“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh