Svaštara

Mračna strana svakog horoskopskog znaka: Bijes, laži, posesivnosti i drame

Koliko god bili ljubazni, jednostavni, pristupačni, iskreni i empatični, negdje zasigurno ‘čuči’ jedan dio vaše osobnosti koji je pomalo zastrašujući. Niko nije idealan, niti posve loš, većina nas ima obje strane koje su u različitim životnim periodima različito zastupljene.

Ljutnja - Ilustracija/CentarZdravlja

Neke od tih osobina možda su dio naslijeđa povezan s konstelacijom zvijezda u trenutku vašeg rođenja, pri čemu, naravno, okolnosti u kojima živite mogu uticati na to u kojoj mjeri će se određena osobina razviti.

Ponekad neke loše strane osobnosti mogu izbiti na vidjelo kad smo u stresu, pritisnuti obavezama ili problemima, ili zato što ste povrijeđeni ili bijesni. Ponekad su neke od njih prisutne stalno, poput zlobe ili prekomjerne ljubomore, odnosno straha i slično, piše “24sata“.

Naravno, postoje i neke loše osobine koje ponekad mogu biti i korisne, vama ili drugima (naprimjer tvrdoglavost), ali u svakom slučaju, dobro bi bilo prepoznati ih, upoznati i naučiti kako ih u slučaju potrebe možemo kontrolisati.

Provjerite svoju mračnu stranu prema horoskopskom znaku:

OVAN

Ovnovi su općenito zastrašujući zbog svog temperamenta i zbog toga što se strašna bura može roditi ni iz čega. Oko Ovnova morate hodati kao po jajima – vrlo oprezno, jer nema načina da se pripremite za njihov bijes.

Da bi stvari bile još gore, skloni su sukobima i tome da bez pardona govore ono što misle, čak i ako znaju da će ono što govore nekome nauditi. No, Ovan zna iskazivati ljutnju i na fizički način – bacanjem stvari u zid, na pod i razbijanjem.

BIK

Bikova zastrašujuća strana je njegova tvrdoglavost, to vam zasigurno nije nova informacija. Kad Bik počne strugati kopitima po zemlji i formira stavove o nečemu, gotovo je nemoguće natjerati ga da promijeni mišljenje.

Bik je tip osobe koja si je spremna odgristi nos u inat drugima, odnosno ne mijenjati stavove i ponašanje čak i kad je to na njihovu štetu. Iako tvrdoglavost može biti od pomoći kad treba ostvariti ciljeve, zastrašujuće je kad se morate sukobiti s Bikom zbog toga.

BLIZANCI

Zastrašujuće kod njih je to da su izuzetni lažljivci. Neki to pripisuju njihovoj dualnoj osobnosti, zbog koje, kažu, djeluju dvolično, no to nije posve točno. Oni ne uživaju u laganju, ono je za njih nužno zlo. Mnogi od njih uživaju u ogovarati ljude, ali uvijek za to imaju opravdanje. Najčešće se vade time da nisu zlonamjerni, nego fascinirani nekim, ali su u osnovi – tračljivci.

RAK

Rak može biti zastrašujuć u svojoj posesivnosti. Rakovi su vrlo emocionalni i ponekad ih strah zaledi i dovede do toga da se zalijepe za nekoga. Ne žele gušiti nikoga, ali im postane teško pustiti čovjeka, što vrijedi i za bivše partnere.

To pogotovo dolazi do izražaja ako osjete da se netko želi povući, tada njihov ‘pritisak’ pojača. Vrijeme prije prekida veze, vrijeme samog prekida, kao i nakon toga iznimno je emotivno vrijeme za Rakove i teško je spriječiti u tome da vas ‘udave’.

LAV

Lav postaje zastrašujuć kad dobije priliku za pretjerivanje u dramatizaciji. Može biti dobro raspoložen, no onda ga i najmanja sitnica razjari i može ju protumačiti kao šamar. Sve za njih odmah postaje velika stvar i samo se Lav sam može zaustaviti u tome da ne uništi sve što mu stoji na putu. Ponekad je te drame previše. Život nije kazalište, ne trebamo baš sve prolaziti uz prenaglašene emocije i nije svaka sitnica razlog za sukob. No, tko se usudi to objasniti Lavu?

DJEVICA

Zastrašuje njihova potreba za savršenstvom. Jedno je imati smiješno visoka očekivanja za sebe, ali kad to uključuje i druge ljude, to nije dobro.Kad ljudima stalno tražite nedostatke i pogreške te u svemu vidite razlog za prigovor, to može biti zastrašujuće za čovjeka koji vam je blizu. Više je nego zastrašujuće stalno biti uz osobu koja se ponaša kao da ti stalno sudi.

VAGA

Zastrašujuće je to u kojoj mjeri su se u stanju ufurati u ulogu žrtve. Imaju jednu šarmantnu i genijalnu stranu koju pokazuju prema drugima, ali i stranicu na kojoj je uklesano sve loše što im je itko ikada učinio. Koliko god traže suosjećanje drugih, toliko im nedostaje empatije prema drugima i razumijevanja prema nekome za koga smatraju da im je nanio nepravdu. I nikad ne znate hoće li Vagu napustiti njena ljutnja, ili čeka priliku za osvetu.

ŠKORPION

Škorpioni su zastrašujući u svojoj fascinaciji istinskim zločinom. Doduše, mnogi od nas vole pogledati vijesti iz crne kronike, dokumentarce o zločinima ili CSI serije. Ali Škorpioni se dušom i srcem unose u to. Vole posjećivati ​​mjesta zločina (ona gdje se zločin davno dogodio) i smišljati vlastite teorije.

Oni su sjajni analitičari kad je u pitanju zločin, posebno ubojstvo. I svi znaju da ako se Škorpion želi osvetiti, osvetit će se. I možete se samo nadati da opsjednutost serijama i pričama o zločinu ne služi kao inspiracija.

STRIJELAC

Nedosljednost Strijelca često može biti zastrašujuća. U jednom trenutku rade ono što su obećali, a sljedećeg potpuno zaborave na to. Ne sviđa im se kad osjete da ih netko želi ‘vezati’, pa tako ponekad ne žele preuzeti odgovornost.

Strijelci mogu biti neodgovorni, krajnje opušteni i bezbrižni, a kad se suoče s problemom, postaju izgubljeni. Istodobno, ne nedostaje im samopouzdanja, pa ako im netko pokuša dati korisne komentare, neće se dobro provesti.

JARAC

Jarci su zastrašujući zbog toga koliko mogu biti emocionalno hladni, odnosno ‘odvojeni’. Jedna je stvar držati emocije pod kontrolom na poslu, ali kod kuće je to nešto drugo. Jarac može biti izuzetno usredotočen na to da ostane pod kontrolom do te mjere da ‘ugasi’ svoje osjećaje i mentalno se ukloni iz situacije. Jasno je da to rade radi osjećaja samoodržanja, ali teško je s njima komunicirati kad su toliko udaljeni.

VODENJACI

Njihova mračna strana nastupa onog trena kada im se suprotstavite. Ponekad će se založiti za nešto što ih uopće ne zanima, tako strastveno da su se spremni upustiti i u fizički obračun, što ih puni energijom. Drugim riječima, uzburkat će vode bez obzira na posljedice, samo zato što je to njima zabavno. To je njihov način da se opuste. Na žalost, ne shvaćaju da zbog toga ponekad izgledaju kao budale.

RIBE

Ribe zastrašuju svojim negativnim razmišljanjem. Postoje slučajevi kada postaju krajnje pesimistični, pogotovo ako stvari ne idu onako kako su planirali. Kad pretrpe niz razočaranja, za njih je veliki izazov pogledati stvari s druge, svjetlije, strane. Sve će se činiti mračno i nepravedno, dok odnekud ne dobiju inspiraciju i budu u stanju vidjeti tračak svjetla i dobrote.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh