Svaštara

Bila je na lancu, bez hrane i vode: Od muke je sebi odgrizla nogu!

Zoe je kujica čija je teška priča potresla cijeli svijet. Njemačka ovčarka bila je lancem svezana u dvorištu jedne kuće u New Yorku.

No image - Haber.ba

Primijetio ju je poštar te je odmah pozvonio na vrata njenog vlasnika, ali odgovora nije bilo. Zabrinut i šokiran, nazvao je Društvo za zaštitu životinja te ih zamolio za pomoć.

Oni su odmah stvar preuzeli u svoje ruke te su otišli po kujicu za koju se vjerovalo da je povrijeđena vatrenim oružjem. Međutim, nakon pregleda veterinara, ustanovljeno je da je kujici Zoe noga odgrizena. U želucu su joj pronašli kosti pa su zaključili da je nogu od muke odgrizla sama. Kako i ne bi, pitali su se mnogi, napominjući činjenicu da je bila na hladnom, bez vode i bez hrane ko zna koliko dugo, piše “Index“.

Njen 59-godišnji vlasnik je uhapšen i protiv njega su podignute tužbe. Zoe je na sigurnom i nakon oporavka tražit će porodica koja će zaista brinuti o njoj, voljeti je i paziti. Njezini spasitelji zahvalili su se čovjeku koji je nazvao te su naglasili kako priča poput Zoeine u svijetu ima previše. O njima ne bismo trebali šutjeti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh