Svaštara

Sedmični horoskop za svaki dan u sedmici: U četvrtak nas očekuje nestabilnost i strah, a nedjelja je dan za ljubav i sreću

Sedmični horoskop – evo šta vam donosi svaki dan u sedmici i šta treba da izbjegnete do nedelje 24. novembra!

Horoskop - Prnjavorski.com

U ovim konfuznim vremenima, bićete u velikom iskušenju da potražite utjehu u nečijem naručju. Sedmica svakako osigurava neke zanimljive prilike za to, ali morate birati pažljivo, upozorava astrolog Matthew Currie. Ulazak Marsa u Škorpiju u utorak znak je da se mijenja modus operandi: to je moćan Mars koji ide za onim što želi, oslanjajući se pritom na instinkt i suptilnost.

U srijedu se završava retrogradan hod Merkura, ali sve do prvih dana decembra potrajaće njegov tzv. period sjenke i tek će se tada potpuno vratiti u formu. Iako egzaktni tek u nedelju, ova dva aspekta uticat će na cijelu sedmicu: konjunkcija Venere i Jupitera i opozicija Marsa i Urana. Prvi je odlična prilika za društvena okupljanja i zabave, to više što se događa u Strijelcu. Drugi, koji će djelovati i na sljedeću sedmicu, može vam intenzivirati se*sualni nagon i podstaknuti na izazove te vas odvesti u neka nova i neobična iskustva.

Morat ćete pripaziti i na ponašanje jer biste mogli biti razdražljivi, upozorava Currie, dok astrolog Terence Guardino kaže kako bi vas nervozna energija tog aspekta mogla podstaći i na pretjerano traženje zadovoljstva kupovinom, jedenjem kalorične hrane ili pijenjem alkohola.

Ponedjeljak

Glavni događaj: Mjesec u Lavu, Mars na zadnjem stepenu Vage

Šta se može očekivati: Energija Lava donosi vatru i ambiciju. U vazduhu je moguća nervoza i tjeskoba kako se Mars priprema za prelazak u Škorpiju.

Šta treba učiniti: Pokušajte ostati strpljivi i mirni, naročito ako vam se neko suprotstavi.

Šta ne treba učiniti: Nemojte dopustiti da agresivne emocije kontrolišu vaše djelovanje.

Utorak

Glavni događaj: Mars prelazi u Škorpiju

Šta se može očekivati: Škorpija donosi osjećaj transformacije noseći se sa završecima i novim počecima. Mogli biste osjećati nagon za djelovanjem, ali držite se dosadašnjeg smjera.

Šta treba učiniti: Očekujte neočekivano i pokušajte ostati objektivni suočeni s transformacijom.

Šta ne treba učiniti: Ne držite se obrazaca ponašanja ili veza koje vam više ne služe.

Srijeda

Glavni događaj: Mjesec u senzibilnoj Djevici, Merkur polako kreće naprijed

Šta se može očekivati: Mogli biste se osjećati sklonije organizovanju, davanju pažnje detaljima i čak kritikovanju. Osjećaj nezavisnosti i želja za marljivim radom na projektima i zadacima mogli bi prevladavati danas.

Šta treba učiniti: Nađite aktivnost i projekte koji vas danas mogu zaokupiti i izbjegavajte da budete previše kritični prema drugima.

Šta ne treba učiniti: Imate li šta podijeliti, ne izbjegavajte da budete otvoreni kada su posrijedi vaša osjećanja, samo nastojte da budete osjetljivi za osjećaje drugih.

Četvrtak

Glavni događaj: Posljednji dan Sunca u Škorpiji

Šta se može očekivati: Osjećaji nestabilnosti i tranzicije, promjene i nesigurnosti. Možda nećete biti sigurni kako krenuti naprijed.

Šta treba učiniti: Obratite pažnju na osećaje i čula jer mogu otkriti nešto što će rasvetliti stvari.

Šta ne treba učiniti: Ovo nije najbolje vrijeme za donošenje važnih odluka.

Petak

Glavni događaj: Emocionalan Mjesec u uravnoteženoj Vagi

Šta se može očekivati: Društvenost i želja da se slažete s ljudima oko sebe mogli bi prevladavati danas, kao i neodlučnost.

Šta treba učiniti: Ovo je sjajan dan za okupljanja ili prisustvovanje događajima sa voljenim osobama; provedite vrijeme sa porodicom i prijateljima.

Šta ne treba učiniti: Nemojte biti pod stresom osjećate li se neodlučno, donošenje odluka ostavite za neki drugi dan.

Subota

Glavni događaj: Mjesec u Vagi usklađen sa društvenom Venerom i Jupiterom

Šta se može očekivati: Stresan odnos prema Plutonu i Saturnu može donijeti napet početak dana, ali veče obilježava društvenost, osjećaj ljubavi i dobro raspoloženje.

Šta treba učiniti: Provedite dan razmišljajući i emocionalno se uravnotežujući kako biste se pripremili za zabavno i svečano veče.

Šta ne treba učiniti: Nemojte dopustiti da jutarnji negativni osjećaji utiču na obećavajuće veče.

Nedjelja

Glavni događaj: Venera je združena sa Jupiterom, a Mars je u opoziciji sa Uranom

Šta se može očekivati: Dan za uživanje, sreću i osjećaj ljubavi. Uran može donijeti impulsivnost ili anksioznu energiju.

Šta treba učiniti: Pokušajte održati ravnotežu između uživanja i donošenja dobrih odluka.

Šta ne treba učiniti: Izbjegavajte trošenje previše novca ili preterivanje sa hranom i pićem, piše “Sensa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh