Svaštara

S KOLIKO GODINA MUŠKARCI POSTANU ZRELI

Većina muškaraca, čak i kad odraste, se nastavlja ponašati kao djeca. Tako su često u muško-ženskim odnosima žene uvijek one koje preuzimaju odgovornost i ponašaju se zrelije, a kratko istraživanje sa Univerziteta Oxford ima odlično objašnjenje za ovo.

aura

Istraživanje objavljeno na Univerzitetu u Oxfordu bavilo se proučavanjem razlika u zrelosti u razvoju muškaraca i žena. Uporedili su sve rezultate i izvukli zaključke o mogućim razlikama.

Ciljistraživanja bio je otkriti koje se funkcije mozga mijenjaju tokom procesa sazrijevanja, a koje ostaju iste. Koristila se magnetna rezonanca kako bi se pregledale aktivnosti mozga 121 sudionika u dobi od četiri do 40 godina.

Rezultati su pokazali da, iako mozgovi muškaraca u konačnici imaju isti potencijal za funkcioniranje u svakodnevnom životu, muškarci često pokazuju određeno odlaganje u dugoročnom razvoju funkcionalnih mreža u usporedbi sa ženama.To može trajati oko 40 godina, navodi se u rezultatima istraživanja pa se može reći da muškarci u potpunosti sazriju tek u 40-ima,piše Azra


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh