Svaštara

Zaustavite štucanje jednostavnim metodama

Sigurni smo da vam smeta kada počnete da štucate, a ne možete nikako da prestanete. Mi imamo rješenje za to.

Štucanje je nešto čemu smo svi podložni i na to nikad nismo spremni. Niko od nas ne zna šta izaziva štucanje, ali svi znamo da može da se javi čak i u najnezgodnijem trenutku.

Iako ne znamo tačno šta izaziva ove grčeve, postoje neke određene namirnice koje mogu da dovedu do štucanja, isto to se može desiti i od povećanog unosa alkohola ili gutanja vazduha.

Jedna stvar je sigurna, postoje diskretne, a i one pomalo čudne metode za kontrolisanje i umirivanje štucanja. U daljem tekstu ćemo vas upoznati sa njima, a vi ih sve isprobajte i koristite onu koja na vas najbolje djeluje.

* Korijen svog palca lijeve ruke pritisnite palcem svoje druge ruke što jače, nastupa neprijatnost u tom dijelu ruke i odvraća pažnju koja djeluje na vaš nervni sistem i može da zaustavi štucanje.

* Udahnite duboko i zadržite dah, dijafragma će se opustiti jer tako raste količina ugljen dioksida u plućima.

* Izbacite jezik napolje, možda djeluje čudno, pa to praktikujte ako niste u javnosti, ali ovu vježbu koriste pjevači i glumci jer stimuliše otvor između glasnih žica, a u toj situaciji mirnije dišete i umirujete grčeve koji utiču na štucanje.,piše Aura

* Popijte 10 brzih gutljaja vode zaredom, takav način gutanja tečnosti proizvodi ritmičke kontrakcije jednjaka koje poništavanju spazam dijafragme.

* Isjecite krišku limuna i pojedite, iznenađenje organizma usled nečeg kisjelog izaziva skupljanje usta i može da se pobijedi štucanje.

* Sladoled je ukusan lijek, kada konzumirate ovu ledenu poslasticu naravno morate ujednačeno da gutate, u organizmu se dešava prijatno odvraćanje pažnje koje utiče na umirivanje dijafragme.

Kao preventivu, izbjegavajte pivo i pjenušava pića, posebno ako su hladna. Ova kombinacija može da iritira i pokrene vašu dijafragmu. Takođe jedite sporije, jer na taj način gutate manje vazduha, a gutanje veće količine vazduha izaziva kako štucanje tako i podrigivanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh