Svaštara

Kako pravilno koristiti lak za kosu?

Da biste podigli kosu u korijenu, popravili kovrdže ili izgladili čak i najneposlušnije pramenove potreban vam je lak.

lak za kosu- prva.rs

Otkrili smo od profesionalaca kako ga pravilno koristiti kako ne bi naštetili kosi, a volumen trajao 24 sata.

Zapamtite – lak je potreban da biste na kraju fiksirali željenu frizuru!

Potrebno je lak pažljivo odabrati, fokusirajući se na brend (uostalom, bolje je davati prednost provjerenim brendovima), zapreminu boce (u zavisnosti od toga koliko često koristite lak za kosu), aromu (ovo je takođe važno!) i željeni rezultat (različit stepen fiksiranja).

Lak se ne bira prema vrsti kose, kao što su proizvodi za njegu, krema ili gel koji se nanose na vlažnu kosu. Usput, postoji nekoliko vrsta fiksiranja. Ako želite da frizura može da se pomjera i da se lak ne lijepi za kosu, lagani stepen fiksiranja je pogodan za vas. Ako vam treba garancija forme i rezultat tokom cijelog dana, onda vam treba snažni lak. Češće su lakovi izrazito jakog fiksiranja pogodni za stvaranje složenih frizura.

Lakom možete dodatno isušiti kosu, a ona će postati krhka i beživotna. A sve zato što sadrži alkohol. Zato je prije upotrebe potrebno navlažiti kosu sredstvima za njegu (maskama, balzamima i sprejevima). I ne koristite ga više od dva puta dnevno – to je dovoljno za održavanje željenog efekta.

Ako ste otišli ​​predaleko sa lakom i kosa se zalijepila, pokušajte da je očešljate, ako ne pomaže, operite kosu.

Ne koristite jak i ekstra jak lak prije nego što nanesete vruće alate – ovo može da uništi kosu. Lak se mora nanositi na suhu kosu držeći sprej na udaljenosti od 15–20 cm. Na taj način možete izbjeći lijepljenje kose.

Da biste dodali volumen korijenu, prebacite kosu naprijed, zadržite je rukama i nanesite malo laka, prenosi “Grazia“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh