Svaštara

“Kupila mi je mama motor jer sam degen”: Video koji se neće svidjeti divljacima na cesti

U posljednje vrijeme snimke divljačke vožnje motorima sve se češće pojavljuju na društvenim mrežama, a autori tih snimki uglavnom su mladi, neiskusni vozači koji takvom vožnjom riskiraju i svoje i tuđe živote.

Splitske ulice - YouTube

Jedan Splićanin odlučio je snimiti malo drugačiju snimku vožnje koja se sigurno neće svidjeti onima koji vole divljati saobraćajnicama.

“Kupila mi je mama motor pošto sam degen nesposobni”, počinje on svoj obračun s nemarnim vozačima, a što im je sve poručio u videu objavljenom na portalu “Dalmacija Danas“:

Podsjećamo, prije nekoliko dana 19-godišnji YouTuber je na svome kanalu objavio video naziva “MOTOVLOG #1” u kojem divlja po splitskim ulicama.

Tokom vožnje napravio je preko 80 prekršaja, a sadržaj snimke povremeno je upotpunio svojim komentarima, među kojima je i pokazivanje srednjeg prsta kamerama za praćenje brzine vozila.

Više puta je prošao kroz crveno, vozio je po trotoaru, prelazio preko pune crte, a prekoračenje ograničenja brzine protezalo se čitavom snimkom.

Ironično, išao je u policijsku upravu kako bi obavio razgovor u vezi prijašnjeg divljanja na cesti. Naime, anonimni građanin skinuo je njegove snimke neodgovornog ponašanja u prometu s društvenih mreža i poslao ih policiji.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh