Svaštara

Koji znak Zodijaka je kralj sarkazma a koji najbolji imitator

Pripadnicima vodenih znakova humor je odličan način da izađu na kraj sa sopstvenim intenzivnim emotivnim životom. A u njihovom unutrašnjem svijetu stalne smjene emocija i raspoloženja podižu bure i oluje koje im često izgledaju kao katastrofe.

Osmijeh - 6yka.com

Ponekad će natalni horoskop pokazati blokade nastale velikim unutrašnjim napetostima pa su formalno ponašanje i samokontrola važna samozaštita i mogu umanjiti smisao za humor, bez obzira na znak u kojem se Sunce nalazi. Mali vodič za ophođenje sa humorom može vas ohrabriti da ga lakše izrazite i pomoći vam da bolje razumijete zašto se drugi šale upravo onako kako se šale, da ne bi bilo zabune!

Mašta vodenih znakova će ublažiti i oblikovati njihov specifičan humor. Odlični su u ismijevanju životnih razočarenja, apsurda i nevjerovatnih situacija. Tako lakše razumiju i proživljavaju sopstvena razočarenja. Njihov humor nije samo maštovit nego je i saosjećajan. Vodeni znakovi paze da svojim humorom nikoga ne povrijede pa su upravo zato spremni najviše da se šale na sopstveni račun. Rak i Ribe će vas zabaviti pričama o svojim ličnim katastrofama, ali ne i Škorpija, koja svoju intimu ne želi da podijeli ni sa kim, čak ni u obliku humora.

Rak je najveći šaljivac na sopstveni račun jer duboko u sebi vjeruje da će to šaljivo samosažaljenje izazvati kod drugih saosjećanje te mu pružiti utjehu i brižnost koje su mu uvijek potrebne. Nikad nije sarkastičan i pomalo je naivan, nježan u svom jednostavnom smislu za humor. Voli da pravi smiješne grimase i lako ćete ga nasmijati.

Škorpija je kralj sarkazma. Na zlom je glasu zbog svog britkog humora koji može dubokoda zasječe i žestoko ugrizu onde gdje smo vrlo osjetljivi. Često ga koristi kao odbranu, kad se i sam osjeća napadnuto ili kad mu je neka situacija jako neprijatna. Uglavnom uvijek ima nešto da komentariše, a pri tome može da bude grub.

Ribe su izvanredni imitatori, svoj humor jednako vješto izražavaju tijelom i riječima. Vrlo su kreativne i brze u povezivanju činjenica i na jedinstven način od običnih stvari stvaraju smešno tkanje života. Humorom razrađuju svoje unutrašnje sumnje pa ponekad mogu svoju zbunjenost pretvoriti u šale koje niko ne razumije, piše “Sensa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh