Svaštara

Ovi će vam savjeti pomoći da izbjegnete loš prvi spoj

Gotovo je svaka osoba doživjela barem jedan loš prvi spoj nakon kojeg joj se poljuljala vjera u suprotni spol.

setnja-park-Novi.ba

Ipak, i na to je moguće utjecati.

Kako piše Cosmopolitan, najvažnija stavka koja predodređuje uspješnost odnosno neuspješnost prvog spoja je iskrenost. Ako se niste upoznali s osobom uživo, nemojte lagati o svojem tjelesnom izgledu i prikazivati se u nerealnom svjetlu jer ćete ostaviti poprilično loš dojam o sebi kada vas ta osoba prvi put ugleda i shvati da ste lagali o svojim osobinama.

Nadalje, nemojte na prvom spoju izlaziti iz svoje zone komfora što se tiče odjeće. Odjenite nešto u čemu se osjećate dobro jer ćete u protivnom misliti samo na to koliko vam je nešto neudobno ili se pitati kako vam pristaje.

Što se razgovora tiče, držite se nekih osnovnih tema kao što su stavovi o politici, vjeri, budućnosti i slično. Nemojte zadirati u nečiju intimu na samom početku. Važno je napomenuti i da mobitel ostavite po strani i u potpunosti se prepustite spoju. Pustite da se sve odvija spontano, nemojte ništa forsirati i nema šanse da budete apsolutno razočarani vašim prvim spojem, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh