Svaštara

Kako do ravne kose

Kada je kosa u pitanju, želja svake žene je besprijekorno ravna i svilenkasta kosa koja ne podliježe nikakvim promjenama. Zato prije nego što počnete razmišljati kako da vaša kosa bude prava tokom čitavog dana, trebali biste utvrditi koji je tip vaše kose kako biste pri peglanju iskoristili odgovarajuće hair trikove.

Peglanje kose - Ljepotaizdravlje.ba

Prvi korak koji vodi savršeno ispeglanoj kosi je pranje dan prije stiliziranja. Svježe oprana kosa u dlaci zadržava određenu dozu vlažnosti čak i kada je kosa suha pa kada ta vlažnost potpuno nestane, nekoliko sati nakon peglanja, rezultat je blago izvijena kosa koja gubi svoju formu, piše “Avaz“.

Drugi korak je da prije samog peglanja na kosu nanesete proizvod koji će dlaku štititi od prekomjernog izlaganja toploti, ali i čini vašu kosu ravnom i nakon peglanja. Na samom kraju nanesite silikon ili hranljivi serum, koji će dodatno učiniti da vaša kosa izgleda svilenkasto, sjajno i zdravo!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh