Svaštara

Istraživanje: Kakvi muškarci su ženama najprivlačniji

Jednoglasno su se složile oko najboljeg fizičkog izgleda kod muškarca.

Ljubav - Prva.rs

Itekako će vas iznenaditi kada vidite na šta žene obraćaju pažnju…

Pitanje šta žene vole na muškarcima je uvijek aktuelno, a naučnici se neprestano trude da to odgonetnu. Jedno od istraživanja na ovu temu otkrilo je zaista zanimljive i neočekivane rezultate – ispostavilo se da žene vole muškarce koji imaju noge nešto duže od prosjeka!

U onlajn istraživanju, žene su ocjenjivale izgled muškaraca (samo njihovog tijela, bez lica), a ocijene su pokazale da one vole kada muškarac ima nešto duže noge od prosjeka, ali ne preduge.

Još jedan detalj koji je ovo istraživanje otkrilo – žene vole kada je odnos između gornjeg i donjeg dijela tijela prosječan, odnosno srazmeran.

Ove neobične rezultate stručnjaci objašnjavaju evolucijom i tvrde da je dužina nogu nekada bila faktor koji je otkrivao zdravlje, uhranjenost, snagu muškaraca… Pored toga, duge noge “dodaju” muškarcu visinu, što je još jedan plus kada je riječ o atraktivnosti, piše “Mondo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh