Svaštara

Stavila kameru u grudi, snimila urnebesne reakcije i poslala jaku poruku

Mnogo je načina kako podići svijest javnosti oko nekog problema u medijima, na primjer o raku dojke.

skrivena kamera- Screenshot

Kako god bilo, većina ljudi se sjeti da taj problem postoji tek kad im bliska osoba dobije karcinom.

Oktobar je mjesec u kojem se svake godine podiže svijest o samopregledu grudi, a Vitni Zelig (29) iz Njujorka učinila je to na neobičan način.

Postavila je skrivenu kameru umjesto dugmeta na majici i prošetala ulicama Njujorka te snimala poglede prolaznika. U grudi su joj pogledali ne samo muškarci, već i žene, pa čak i jedan pas.

“Dame, nemojte zaboraviti da provjerite svoje grudi. Rano otkrivanje spašava živote. Četrdeset odsto dijagnostikovanih karcinoma dojke otkriju žene koje osjete kvržicu, pa je uspostavljanje redovnog samopregleda dojke vrlo važno. Ovi testovi su jednostavni i za njih je potrebno samo nekoliko sekundi”, poručila je Vitni čija je majka preživjela rak dojke.

“Rano otkriven rak dojke utiče na to da 99 odsto osoba preživi”, poručila je u videu koji je postao viralan, prenosi “Radiosarajevo“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh